Στο πλευρό των μεταναστών, που φιλοξενούνται στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών, στη Μόρια της Λέσβου, βρέθηκε η πασίγνωστη ηθοποιός Σούζαν Σάραντον. Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός συζήτησε με πρόσφυγες και μετανάστες δίνοντάς τους κουράγιο, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την υποδοχή που της επιφύλαξε η πεντάχρονη προσφυγοπούλα από το Ιράν.
«Είναι μια καλή ημέρα για αφίξεις των λέμβων. Μια ομάδα Ισπανών εθελοντών με τζετ σκι καθοδηγούν τις φουσκωτές βάρκες προς τα έξω, ενώ εμείς κάναμε σινιάλα από την ακτή… Καθώς βγαίνουν από τις βάρκες, μου δίνουν να κρατήσω ένα κοριτσάκι. Στην αρχή είναι φοβισμένη, αλλά η δίψα της νικά τον φόβο της καθώς πίνει μέχρι σταγόνας τον χυμό της. Της βγάζω τα βρεγμένα παπούτσια και τις κάλτσες, της ζεσταίνω τα πόδια και της φοράω στεγνές κάλτσες. Μαθαίνω ότι το όνομα του κοριτσιού είναι Σεμιχάν. Είναι από το Ιράν και είναι πέντε χρονών» αναφέρει η Σούζαν Σάραντον.
Η ίδια συνεχίζει στην ανάρτησή της: «Ερχεται και η μητέρα της, διστακτική και τρεμάμενη. Οταν κοιταζόμαστε για πρώτη φορά, την πιάνω απαλά από τον ώμο και της λέω σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνει ότι είμαι χαρούμενη που έφτασε με ασφάλεια. Την παίρνω αγκαλιά και ξεσπάω κι εγώ σε κλάματα, γιατί έχω κι εγώ δύο αγόρια και ένα κορίτσι».


