Ο Αλέξης άρχισε το σκληρό ροκ κατά του Κυριάκου

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το σκληρό ροκ και μάλιστα σε μια «σκηνή» που θεωρεί προνομιακή. Και αυτό είναι το Δημόσιο που βίωσε -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- την πολιτική που έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τις πελατειακές σχέσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ή και από τους δύο μαζί.

Ο κ. Τσίπρας από το βήμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης τόνισε: «Σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται ως μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής, αλλά πριν από λίγους μήνες κατείχε καίρια θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά. Είχε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει αυτό τον τίτλο, ακόμη κι αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις. Στη θητεία του στο υπουργείο ο Μητσοτάκης υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους. Ηταν εκείνος που με μία διάταξη καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου και μάλιστα λίγο πριν, ενώ ήταν γνωστό ότι πηγαίνουμε σε πολιτική αλλαγή, να διορίσει με διαδικασίες προφανώς μη διαφανείς, μη ανοιχτές, μη αντικειμενικές -να πω εγώ ότι αυτό είναι το κρίσιμο- αυτούς που ο ίδιος επέλεξε».

Απολύσεις

Και συνέχισε: «Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Μητσοτάκης δηλαδή, δεν δίστασε ακόμα και κριμένους γενικούς διευθυντές να υποβαθμίσει σε απλούς υπαλλήλους προκειμένου να αναβαθμίσει δικούς του ανθρώπους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν δίστασαν να ονομάσουν τις απολύσεις «διοικητική μεταρρύθμιση», σε αγαστή συνεργασία με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους των δανειστών» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που θα φέρει στη Βουλή, υποστήριξε ότι διώχνει τον κομματισμό από τη Δημόσια Διοίκηση, με στόχο την παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτείται Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης -θα στελεχώνουν αξιοκρατικά όλες τις επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο-, εισάγεται νέο σύστημα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων και για πρώτη φορά δημιουργείται θέση υπηρεσιακού γενικού γραμματέα με σταθερή πενταετή θητεία.

Ν. Ελευθερόγλου

Και ο Κουρουμπλής «φοβερίζει» με εκλογές

Εως την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 ισχύει η λίστα στην περίπτωση που γίνουν εκλογές. Αυτή τη δήλωση έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Ν. Κακλαμάνη για την ασάφεια σχετικά με το 18μηνο που ορίζει ο εκλογικός νόμος.

Με δεδομένη τη ρευστότητα που παρατηρείται εν όψει του Ασφαλιστικού και των πολιτικών αναταράξεων, η απάντηση αυτή ερμηνεύεται και ως μήνυμα της κυβέρνησης προς τους βουλευτές της ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να στηθούν κάλπες και να βρεθούν εκτός λίστας όσοι δημιουργήσουν προβλήματα.

Οπως είχε αποκαλύψει προ μηνός η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε σχετική γνωμάτευση από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου του στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εξελίξεις του καυτού πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς.

Με την απόφαση που ανακοίνωσε, εξουδετερώνονται οι αντίθετες απόψεις είτε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε με σταυρό είτε ότι το 18μηνο για τη λίστα αρχίζει να μετρά όχι από τις 25 Ιανουαρίου αλλά από τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Οπως είπε, μάλιστα, αν χρειαστεί, θα καταθέσει στην Βουλή τροπολογία, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει «πρώιμα» στη Βουλή και νέο εκλογικό νόμο, ώστε να αρθούν αδικίες όπως «το να μην εκπροσωπούνται σε περιφέρειες κόμματα που λαμβάνουν υψηλά ποσοστά».


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα