Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση

Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τορπιλίζοντας» εκ νέου τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα, χωρίς να επιστρατεύσει το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης.

Όπως μάλιστα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη, με
αντάλλαγμα μία «μαζική βοήθεια».
«Το Grexit θα έπληττε μία και έξω τους Έλληνες, αποφεύγοντας τον διαρκή πόνο του ελληνικού πληθυσμού» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο Αμβούργο.

Πηγή:nafetmboriki

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα