Με καύσωνα από Τετάρτη

Την ανιούσα παίρνει από σήμερα η θερμοκρασία, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι από την Τετάρτη τη χώρα θα «χτυπήσει» το δεύτερο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με βόρειους ανέμους, η ένταση των οποίων στο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί από 18 έως και 35 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο.

Την ίδια στιγμή, στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειανατολικοί, έντασης 4 έως 5 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 22 έως 34, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με μόνη διαφορά τις πρόσκαιρες νεφώσεις που θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 έως 4 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη ο υδράργυρος θα παραμείνει αμετάβλητος, ωστόσο την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και κατά τόπους -όπως στην Αττική- θα ξεπεράσει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα