Στήριξη Αβραμόπουλου σε Κυριάκο

Θερμό κλίμα στη χθεσινή συνάντηση του επιτρόπου με τον Μητσοτάκη  στα νέα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Τα «Κυριάκο μου» και «Δημήτρη μου» χαρακτήρισαν τη συνάντηση που είχαν χθες στην Πειραιώς, στα νέα γραφεία της Ν.Δ., οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δεύτερος εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του στον πρώτο. Ο Δ. Αβραμόπουλος όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος τον καλωσόρισε στο «νέο σπίτι του», αλλά με τις δηλώσεις του έδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο, καθώς το όνομα του πρώην υπουργού «έπαιζε» έως την τελευταία ώρα για Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο Δ. Αβραμόπουλος, αφού ενέκρινε αρχικά τη μετακόμιση της Ν.Δ., λέγοντας «όσο πιο μακριά από το κέντρο τόσο πιο κοντά στην κοινωνία», χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καλό του φίλο» και πρόσθεσε: «Γνωρίζει ο Κυριάκος και όλα τα χρόνια που είμαι κι εγώ στην πολιτική και παρά το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό, εκ των πραγμάτων, έχω αναστείλει τις εδώ κομματικές και πολιτικές δραστηριότητες, αφού είμαι αφοσιωμένος στην Ευρώπη στα θέματα που μου έχει εμπιστευτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ, ότι δεν παύω να έχω το νου μου και την καρδιά μου στην Ελλάδα. Και πρέπει να πω ότι σε αυτήν την καινούργια προσπάθεια, στο καινούργιο ξεκίνημα της παράταξης και του προέδρου, θα είμαι κοντά του».

Για το ΕΛΚ 

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για το ΕΛΚ επισημαίνοντας: «Δεν λησμονώ ποτέ, Κυριάκο, ότι αυτός είναι ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχομαι. Και, βέβαια, στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέρος της οποίας οικογένειας είναι και η Νέα Δημοκρατία, συμβάλλω κι εγώ από τη σκοπιά μου». Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αβραμόπουλο και τον καλωσόρισε, όπως είπε, στο «καινούργιο του σπίτι», προσθέτοντας: «Είσαι επίτροπος της Ελλάδας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, παραμένεις, όμως, ένα στέλεχος της μεγάλης μας παράταξης και αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για τη δράση την οποία αναπτύσσεις σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο και σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Και ως προς τις πολιτικές σου παρατηρήσεις, θέλω να γνωρίζεις καλά ότι στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια θεσμικής και συστηματικής ανανέωσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα