Κάρπαθος:«Μολών Λαβέ» από τον Πρ. Παυλόπουλο!

Με την ιστορική φράση του Λεωνίδα «Μολών λαβέ» απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος από την Κάρπαθο στους Τούρκους που επιβουλεύονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και εγείρουν αξιώσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο νησί, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη και στο μνημείο του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, απ’ όπου δήλωσε:

«Η θυσία του ήρωα σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της πατρίδας και του έθνους. Και διδάσκει, συνακόλουθα, τη διαχρονική απάντηση που εμείς οι Ελληνες δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: “Μολών λαβέ”. Αιωνία η μνήμη του».

Λίγη ώρα πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, έστειλε μήνυμα ενότητας. «O πόθος για ελευθερία, που είναι βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του Ελληνα, μπορεί να κάνει θαύματα, όταν υπακούει στη σώφρονα οργάνωση, τη συλλογικότητα και την ομόνοια» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα