Επίθεση φιλίας από Σκόπια για το όνομα

«Επίθεση» φιλίας στην Ελλάδα έκανε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (φωτό), αλλά υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο είναι ειλικρινής ή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας τακτικής να ωφεληθεί η χώρα του στις διεργασίες ένταξής της στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Ζάεφ ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια από τους Ελληνες πολίτες, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη λύση όσον αφορά την ονομασία, αναγνωρίζοντας πως είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Ελληνες πολιτικούς. «Να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

«Για μένα είναι σημαντικό να χτίσω μια γέφυρα φιλίας και μέσω αυτής ελπίζω να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη, ούτως ώστε η εξεύρεση λύσης να γίνει πιο εύκολη, ακόμα και για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Εχοντας αυτό υπόψη, θεωρώ ότι η λύση είναι πιθανή» είπε ο κ. Ζάεφ, σημειώνοντας ότι δεν είναι το ίδιο να αλλάξεις ονομασία σε μία πλατεία και σε μία χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα