Πολάκης κατά πάντων για «μαύρη τρύπα» (230.000.000 ευρώ) στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Μαύρη τρύπα» 230.000.000 ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της, αν μη τι άλλο, επεισοδιακής κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ζητώντας την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα. Επικαλούμενος τους ισολογισμούς του Κέντρου από το 2007 έως το 2014, είπε χαρακτηριστικά πως, ενώ οι εισροές χρημάτων είναι 750.000.000, οι επιβεβαιωμένες πληρωμές είναι 522.000.000. «Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230.000.000;» αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης, καταγγέλλοντας ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού και χαρακτηρίζοντας το ΚΕΕΛΠΝΟ «offshore του υπουργείου Υγείας».

Υποστήριξε ότι τα στοιχεία προκύπτουν από τους απολογισμούς που έβγαζε το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιβεβαιώνονται με τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών μέχρι το 2011, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2016, για χρήση του 2014.

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτόξευσε κατηγορίες κατά πάντων, μεταξύ άλλων, όπως αναμενόταν, και κατά του Αδωνη Γεωργιάδη, απαντώντας στις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Ν.Δ. περί σκευωρίας, προκειμένου, όπως υποστήριξε ο ίδιος, να ενοχοποιηθεί για τις 23 «δήθεν παράνομες» προσλήψεις.

Οπως είπε ο κ. Πολάκης, οι «23» ήταν στο γραφείο του Γεωργιάδη, αλλά φαίνονταν ότι δούλευαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επομένως προκύπτει «ζήτημα απιστίας». Χαρακτήρισε δε, με το γνωστό γλαφυρό ύφος του, «αέρα κοπανιστό και εξωγήινες φαντασιώσεις» όσα κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. για στικάκια στη συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «το 2004 άρχισαν οι πρώτες μεγάλες αρπαχτές» και πως το Κέντρο «ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας για κάποιες μεγάλες μπάζες, ενώ μετά το 2009 έγινε και ο αγωγός για τον έλεγχο των μέσων μαζικής ενημέρωσης». Υποστήριξε πως «πήραν λεφτά όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, με κορύφωση τα μνημονιακά χρόνια» και, όπως είπε, «είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα, αφού χρηματοδοτήθηκαν μέσα που δεν τα ξέρει η μάνα τους».

Ωστόσο αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα γνωστά μέσα και εκδότες (κακώς και στη «δημοκρατία» που πήρε το μίνιμουμ της δαπάνης, μόλις 60.000 €), που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να προβάλλουν δημοσιεύματα ή απλώς διαφημιστικά μπάνερ με το λογότυπο του
ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο Κουρτάκης έχει πάρει 1.039.000 συνολικά σε μία χρονιά, ο Καραμανλής (σ.σ. Νίκος) 494.000 ευρώ, ο Παναγιωτάκης 284.000, το “Πρώτο Θέμα” 118.000, Blue Sky 92.000… Αυτά πρέπει να ξέρει και ο κόσμος για να ξέρει και ποιοι είναι αυτοί που τον ενημερώνουν», όπως είπε.

Και επίθεση στη σύζυγο Στουρνάρα

«Σκαστή παρανομία» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης την απευθείας ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δύο εταιρίες, μία εκ των οποίων της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, με χρήματα ευρωπαϊκού προγράμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός. Η άνευ διαγωνισμού ανάθεση στη Mindwork έγινε το 2014 και αφορούσε το συνέδριο E-Health, με το κόστος του έργου να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, ο κ. Πολάκης κατέθεσε ότι η εταιρία ανέλαβε και τη δημιουργία και τη διαχείριση της ιστοσελίδας του φόρουμ. «Είχαν την αίσθηση του ακαταδίωκτου, νόμιζαν ότι το κράτος είναι δικό τους και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» σχολίασε μάλιστα σχετικά. Σημειωτέον ότι αμέσως μετά τη λήξη της πολύωρης συνεδρίασης η Λίνα Νικολοπούλου έκανε δήλωση σχετικά, σημειώνοντας ότι είναι «στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον» της επιτροπής να την καλέσει για να δώσει απαντήσεις. «Αν δεν με καλέσουν, θα είναι επειδή φοβούνται την αλήθεια…» υποστήριξε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα