Χαστούκι στην κυβέρνηση από το ΣτΕ για την Τήνο!

Αποφάσισε να παραμείνει στη θέση της η σημερινή διοίκηση της Ευαγγελιστρίας, η οποία θα ξηλωνόταν με τροπολογίαAγριο «χαστούκι» αλλά και νέα νομική ήττα αποτελεί για την κυβέρνηση η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να παραμείνει στη θέση της η σημερινή διοίκηση της Ευαγγελιστρίας Τήνου, αφού με μία τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού είχε αποφασιστεί το ξήλωμά της.

Συγκεκριμένα, θα συνεχίσει να ασκεί διοίκηση η σημερινή διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας της Τήνου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2018, οπότε θα αναλάβει καθήκοντα η νέα, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή. Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (200/2018) έκανε δεκτή μερικώς την αίτηση αναστολής του μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’, του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα και δύο μελών της διοικούσας επιτροπής, που είχε εκλεγεί κατά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι δεν μπορούν να χορηγήσουν αναστολή ως προς το σκέλος που αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, τη στιγμή μάλιστα που οι προσφεύγοντες δεν επικαλούνται και δεν αποδεικνύουν ότι συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι σοβαρής και ανεπανόρθωτης βλάβης που να δικαιολογούν την κατ’ εξαίρεση χορήγησή της.

Ωστόσο, λόγω της ανάγκης διασφαλίσεως της συνεχούς λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας της Τήνου και με δεδομένο ότι το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται στην Τήνο δύο μεγάλες πανηγύρεις (του Οράματος της Οσίας Πελαγίας στις 23 Ιουλίου και του Δεκαπενταύγουστου της Παναγίας), χάριν του δημοσίου συμφέροντος, το ΣτΕ διέταξε η διοίκηση του ιδρύματος να πραγματοποιείται από την υφιστάμενη διοικούσα επιτροπή, μέχρι να αναλάβει καθήκοντα η νέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, σε επίπεδο αρχών, ότι θα προωθήσει, μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του status quo με την Εκκλησία.

Σε πρακτικό επίπεδο, όπως διαπιστώνεται από την περίπτωση της Τήνου, ακολουθεί πιστά την παγιωμένη διαχρονικά αντίληψη όλων των κυβερνήσεων, της νόμω κρατούσης Πολιτείας. Αυτό αποδείχθηκε, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η Βουλή νομοθέτησε αυστηρούς περιορισμούς στη διαχείριση του εκκλησιαστικού ιδρύματος στην Τήνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα