Το Χαμόγελο του Παιδιού ψάχνει «ασυνόδευτα» με… μουστάκι και γένια. Θύελλα αντιδράσεων

Τι κρύβει η «γκάφα» του Χαμόγελου του ΠαιδιούΝα μαζέψει τα… ασυμμάζευτα επιχειρεί το Χαμόγελο του Παιδιού μετά την γκάφα ολκής να αναρτήσει ειδοποίηση για την εξαφάνιση δύο «ανήλικων προσφυγόπουλων», τα οποία με βάση τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται ότι είναι ανήλικα… Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εμφανέστατη γκάφα, οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι τα στοιχεία προκύπτουν κατά δήλωση των ίδιων των προσφύγων – μεταναστών. 

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι εάν έβλεπαν προσεκτικά τις φωτογραφίες των δύο μεταναστών προτού τις δώσουν στη δημοσιότητα, θα άλλαζαν γνώμη. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον να προχωρήσουν σε έναν έλεγχο για το εάν οι πληροφορίες που είχαν ήταν σωστές. 

Οι δύο μετανάστες χάθηκαν από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων, που στεγάζεται στο ξενοδοχείο «ΔΕΔΗΣ», στην Καστοριά. «Το Χαμόγελο του Παιδιού, μετά τα σχόλια και τις ερωτήσεις σχετικά με τις πρόσφατες εξαφανίσεις ανήλικων προσφύγων – μεταναστών (που φυσιογνωμικά δεν φαίνονται ανήλικοι) από Δομές Φιλοξενίας, διευκρινίζει ότι είναι υποχρεωμένο από την Εισαγγελία Ανηλίκων να δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους και δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνήσει αν τα στοιχεία τους (π.χ. ημερομηνία γέννησης) είναι αληθή ή όχι. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα σπανίως έχουν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα τα στοιχεία τους να προκύπτουν κατά δήλωσή τους. Ετσι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ενήλικα άτομα να καταγράφονται ως ανήλικα. Ωστόσο, εφόσον εξαφανιστούν από Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, οι αρμόδιοι οφείλουν να δηλώσουν την εξαφάνισή τους στις Αρχές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού και συνεχίζει: 

«Ακολούθως ενημερώνεται ο εκάστοτε εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την κάθε περίπτωση, με βάση πάντα τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές. Κάποιοι εξ αυτών πιθανόν να είναι ενήλικοι, ωστόσο στα επίσημα έγγραφα φαίνεται ότι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ως εκ τούτου, ο εισαγγελέας δίνει εντολή στον οργανισμό το Χαμόγελο του Παιδιού να προβεί στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, όπως γίνεται για κάθε παιδί που αγνοείται στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα