Χάθηκαν περιουσίες στα λασπόνερα

Η Κρήτη μετράει τις πληγές της – Σάρωσε τα πάντα η κακοκαιρίαΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησαν να κηρυχθούν η Ιεράπετρα και η Σητεία, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της πλημμυρισμένες εκτάσεις και καταστροφές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια και υποδομές.

Συγκεκριμένα, για ανυπολόγιστες καταστροφές έκανε λόγο σε δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ενώ ζήτησε οικονομική ενίσχυση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει ζήσει ξανά τέτοια καταστροφή, ενώ όσον αφορά τις καταστροφές είπε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το έχει δεχθεί το επαρχιακό δίκτυο του δήμου. Οπως ανέφερε στο cretapost.gr, η ποσότητα του νερού που έπεσε «φούσκωσε» τρεις παραπόταμους που εκβάλλουν στον κεντρικό ποταμό της Σητείας, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και να σημειωθούν πλημμύρες.

Χθες, στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Σε σύσκεψη που έγινε στη Σητεία με τη δημοτική Αρχή ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι θα μισθωθεί με δαπάνη της Περιφέρειας κάθε αναγκαίο ιδιωτικό μηχάνημα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της οδικής σύνδεσης με τα χωριά της περιοχής, ενώ είπε πως στόχος είναι να κινηθούν η Περιφέρεια και ο δήμος με τη διαδικασία του επείγοντος στις αναθέσεις των έργων αποκατάστασης. Την ίδια στιγμή, ο κάτοικοι στη Σητεία δείχνουν την αλληλεγγύη τους, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούν τους συμπολίτες τους που δέχθηκαν το μένος της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όχι μόνο προσφέρονται να τους βοηθήσουν να διώξουν τα νερά από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά προθυμοποιούνται και να τους φιλοξενήσουν. Τέλος, σύμφωνα με πηγές του υπ. Εσωτερικών, ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Αρναουτάκη, τους δημάρχους των πληγεισών περιοχών και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα