Το τελευταίο ρεσιτάλ στην Αθήνα

Ο σπουδαίος τενόρος Χοσέ Καρέρας αποχαιρετά το ελληνικό κοινό του την Κυριακή από το κλειστό του ΟΑΚΑΟ σπουδαίος Ισπανός τενόρος Χοσέ Καρέρας θα δώσει στην Ελλάδα την τελευταία μεγάλη συναυλία του για όλες τις βαλκανικές χώρες. Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου (8.30 μ.μ.) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (λεωφ. Κηφισίας 37, 210-6834060) και χαρακτηρίζεται μοναδική, αφενός γιατί ο τενόρος έχει περιορίσει τις εμφανίσεις του σε μεγάλους χώρους, αφετέρου γιατί θα δοθεί στην Ελλάδα από το σύνολο των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Τον καλλιτέχνη θα συνοδεύσει επί σκηνής η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή περίπου 70 μουσικών. Μαζί θα ερμηνεύσουν τις μεγάλες επιτυχίες του τενόρου που έγιναν έμβλημα για πολλές γενιές.

Ο Χοσέ Καρέρας (Βαρκελόνη, 1946) είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις ερμηνείες του στις όπερες του Βέρντι και του Πουτσίνι. Εκανε το ντεμπούτο του στην ηλικία των 11 ετών, ερμηνεύοντας τον «Trujaman» στην όπερα «El retablo de maese Pedro» του Μανουέλ ντε Φάγια.

Από τότε έως σήμερα έχει ερμηνεύσει 60 ρόλους σε σκηνές όπερας παγκοσμίου φήμης και σε στούντιο ηχογράφησης. Εχει χαρακτηριστεί ένας από τους «τρεις τενόρους», μαζί με τους Πλάθιντο Ντομίνγκο και Λουτσιάνο Παβαρότι. Οι τρεις τους είχαν δώσει μια σειρά συναυλιών που ξεκίνησαν το 1990 και διήρκεσαν έως το 2003.

Εκτός από την καριέρα του ως τενόρος, ο Καρέρας είναι επίσης γνωστός για το ανθρωπιστικό έργο του ως πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος «Χοσέ Καρέρας» για τη Λευχαιμία (La Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia), το οποίο ίδρυσε το 1988 μετά τη δική του ανάρρωση από την ασθένεια.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται από 39 έως 350 ευρώ και προπωλούνται από το δίκτυο της viva.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα