Νέο ρεκόρ 1.547 κρουσμάτων μια ανάσα από το lockdown!

Δέκα νεκροί σε 24 ώρες και 108 διασωληνωμένοι! 804 νέα περιστατικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αλύπητα χτυπάει τη χώρα η πανδημία του κορονοϊού, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει την Τετάρτη νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.547 κρούσματα! Στο μεταξύ, 108 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, επίσης αριθμός- ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, ενώ δέκα ασθενείς έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» με 419 κρούσματα, ενώ στα όρια είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με 384 νέες μολύνσεις και στις Σέρρες, η οποία είναι η πρώτη περιοχή εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης που καταγράφει τριψήφιο αριθμό, φτάνοντας τα 158 κρούσματα! Διψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχουμε σε Αχαΐα (10), Δράμα (34), Εβρο (26), Ημαθία (12), Ιωάννινα (51), Καβάλα (13), Καστοριά (15), Κιλκίς (13), Λάρισα (61), Μαγνησία (10), Μεσσηνία (10), Πέλλα (34), Πιερία (18), Ροδόπη (57) και Τρίκαλα (16).
Από τα 1.547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, τα 78 συνδέονται με ήδη γνωστές συρροές και άλλα 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 34.299, εκ των οποίων το 55,3% αφορά άνδρες. Από τα συνολικά κρούσματα, 4.003 (11,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.552 (36,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η διάμεση ηλικία των 108 ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι τα 65 έτη, οι 34 από αυτούς (31,5%) είναι γυναίκες και τo 93,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 280 ασθενείς.

Τέλος, οι δέκα νέοι καταγεγραμμένοι θάνατοι αυξάνουν τη «μαύρη» λίστα του κορονοϊού στη χώρα στους 603 νεκρούς συνολικά. Από τα θύματα, 228 (37,8%) ήταν γυναίκες, η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικοί η Κεραμέως και ο γιος της Γεννηματά

Τον πολιτικό κόσμο έπληξε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο κορονοϊός, με τη Νίκη Κεραμέως και τη Φώφη Γεννηματά να βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα. Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε την είδηση το απόγευμα της Τρίτης μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter, αναφέροντας ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

«Ο σύζυγός μου εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και ελεγχθήκαμε και οι δύο. Τα αποτελέσματα και των δύο βγήκαν θετικά. Δεν έχω εμφανίσει καθόλου συμπτώματα και θα παραμείνω σε απομόνωση, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ο γιος της βρέθηκε θετικός έπειτα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 15χρονο παιδί, που είναι μαθητής ιδιωτικού σχολείου στα νότια προάστια, όπου πρόσφατα επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε καθηγητή, εμφάνισε ήπιο βήχα και ατονία. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός, ενώ η μητέρα του ήταν αρνητική.

Οπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο μαθητής θα παραμείνει για τις επόμενες δύο εβδομάδες σε καραντίνα, όπως και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., για προληπτικούς λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Νίκη Κεραμέως όσο και η Φώφη Γεννηματά βρίσκονταν την Κυριακή στο κατάμεστο από πολιτικούς και δημοσιογράφους Κοινοβούλιο, όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών. Για τον λόγο αυτό διενεργήθηκε απολύμανση σε χώρους του μεγάρου της Βουλής, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών των δύο γυναικών.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα