Στον Άρειο Πάγο θα κριθεί η απελευθέρωση του Πάσσαρη

Ο διαβόητος κακοποιός ζητάει να επιστρέψει η υπόθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Δύο μήνες προτού συμπληρωθούν 19 ολόκληρα χρόνια από τον αιματηρό επίλογο της δράσης του Κώστα Πάσσαρη στη χώρα μας, οι λογαριασμοί του διαβόητου κακοποιού με τη Δικαιοσύνη παραμένουν ανοιχτοί.

Ανοιχτό θα είναι μέσα στους επόμενους μήνες και το κελί του ισοβίτη στις φυλακές της Κραϊόβα στη Ρουμανία, όπου εκτίει ποινή δις ισόβιας κάθειρξης τα τελευταία 20 χρόνια. Με όπλο τη μεταμέλεια, ο πιο καταζητούμενος δραπέτης στις αρχές του 2000 ζητά από τον Άρειο Πάγο τα ελαφρυντικά που δεν του αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Η συζήτηση της προσφυγής του αναβλήθηκε για τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας Πάσσαρης καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη σε τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης για τέσσερις ανθρωποκτονίες από πρόθεση, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροήν, τρεις ληστείες και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

Ζήτησε επανειλημμένα από τα ελληνικά δικαστήρια να μεταχθεί στη χώρα μας προκειμένου να είναι παρών στη δίκη του. Οι ρουμανικές Αρχές δεν επέτρεψαν ποτέ αυτή τη μεταγωγή, καθώς ζητούσαν από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας να προσδιορίσουν ακριβώς το χρονικό διάστημα παραμονής του διαβόητου κακοποιού στη χώρα μας, αλλά το ερώτημα ποτέ δεν απαντήθηκε με ικανοποιητική ακρίβεια. Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του ο Κώστας Πάσσαρης επανέρχεται και μέσω του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη ζητά από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί η σε βάρος του καταδικαστική απόφαση ως προς τα ελαφρυντικά. Ο κακοποιός έχει ομολογήσει σχεδόν όλες τις πράξεις του και οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Τώρα, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν του επιτράπηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη του, ζητά να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου για τη δίκη του. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να σπάσει τις βαρύτατες ποινές που του επέβαλε το δικαστήριο.

Αν το Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας κάνει δεκτό το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου αν θα χορηγήσει ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή επιτείνει τον πόνο για τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν στη διάρκεια της αιματηρής διαδρομής του Κώστα Πάσσαρη, καθώς περίμεναν περισσότερο από 18 χρόνια τη δικαίωση και σίγουρα επιθυμούν ο διαβόητος κακοποιός να επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο για να εκτίσει τη βαρύτατη ποινή που του επέβαλε η Δικαιοσύνη, και το κεφάλαιο αυτό να κλείσει οριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα