Ελεύθερος ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης (με τους 2,1 τόνους ηρωίνης)

Στο Εφετείο είχε σπάσει τα ισόβια και τώρα αποφυλακίστηκε με τα 2/5 της ποινής!

Μόλις εξίμισι χρόνια κράτησης ήταν αρκετά για να αποφυλακιστεί ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης που είχε πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τη μεγαλύτερη ποσότητα λευκού θανάτου που έφτασε στην Ευρώπη. Χάρη στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα αλλά και χάρη στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που «έσπασε» την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων, η ποινή του μειώθηκε σε 18 έτη κάθειρξη και πλέον αναπνέει αέρα ελευθερίας.

Ο κρατούμενος υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης με τη διαδικασία της υφ’ όρων απόλυσης από τις Φυλακές Χαλκίδας όπου εξέτιε την ποινή του. Την Τετάρτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του, καθώς έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής των 18 ετών, με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας του στις φυλακές όπου κρατούνταν. Έτσι, ο Γιαννουσάκης αποφυλακίστηκε χθες με τους όρους της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το ελαφρυντικό που του αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και τελικά του χάρισε την ελευθερία ήταν αυτό της «καλής διαγωγής μετά την πράξη», με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η ποινή του να πέσει στα 18 έτη κάθειρξη, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το ελαφρυντικό δόθηκε παρότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχαν βρεθεί στο κελί του δύο κινητά τηλέφωνα…

Μετά το «σπάσιμο» των ισοβίων αποφυλακίστηκε, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο συμπλήρωσε εξίμισι έτη πραγματικής φυλάκισης μετά τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή τα 2/5 της ποινής των 18 ετών, με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας. Αν δεν είχε λάβει το ελαφρυντικό και παρέμεναν τα ισόβια, τότε θα έπρεπε να εκτίσει 16 έτη πραγματικό χρόνο κράτησης στη φυλακή. Χάρη σε αυτό, όμως, αποφυλακίστηκε δέκα χρόνια νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο διάστημα που παρέμεινε στις φυλακές, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης συνεργάστηκε με τις Αρχές, προσκομίζοντας αντίγραφα του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρίας του στο Ντουμπάι, G Tankers, η οποία είχε λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά, μεταξύ άλλων και από εταιρίες συμφερόντων ή συνεργατών του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, κατονόμασε ως αποστολείς και παραλήπτες των ναρκωτικών τους Τούρκους Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι. Ο δεύτερος εκδόθηκε πρόσφατα από την Αγγλία και προφυλακίστηκε στις Φυλακές Κορίνθου. Σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1», αλλά η δικογραφία εκκρεμεί στο γραφείο του ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα