Προκλητικός ο ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι εγώ για τους θανάτους»

Ακόμα μία φορά ο «δρ Χάρος» επιχείρησε, χθες, να αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες για τους θανάτους τους οποίους κατηγορείται ότι προκάλεσε «πουλώντας» ανύπαρκτες θεραπείες και μαντζούνια «μαϊμού» σε καρκινοπαθείς, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για ελπίδα επιβίωσης από την επάρατη νόσο. Ωστόσο, παραδέχτηκε την απάτη, ομολογώντας: «Παρίστανα τον γιατρό»!

Ενώπιον του ανακριτή, ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης -ή Νίκος Κόντος, όπως παρουσιαζόταν στα θύματά του- κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς τα νέα στοιχεία που έχουν προστεθεί στη δικογραφία ανεβάζουν κατακόρυφα τον αριθμό των νεκρών. Ο ανακριτής ερευνά την εμπλοκή του σε συνολικά 12 θανάτους ανθρώπων καθώς και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ακόμα 14 φερόμενων θυμάτων του!

«Δεν ευθύνομαι εγώ για τον θάνατο των ασθενών. Ηταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω, για να μην υποφέρουν» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί «εμπειρικός βοτανολόγος – βοτανοθεραπευτής», έχει ήδη ομολογήσει ότι έταζε ένα θαύμα, ενώ έχει προβάλει και τον ισχυρισμό ότι κάποια από τα φερόμενα θύματά του «ήταν πιθανό να πεθάνουν έτσι κι αλλιώς»! Στη συμπληρωματική απολογία του επιχείρησε να απαλλάξει από τις κατηγορίες τους φερόμενους συνεργούς του, λέγοντας: «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι». Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Αντιμετωπίζει ποινές ισόβιας κάθειρξης για κάθε ανθρωποκτονία και πρόσκαιρης κάθειρξης μέχρι 15 ετών για καθένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί και άλλα 16 πρόσωπα, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 48χρονου. Μεταξύ αυτών είναι γιατροί, νοσηλευτές, μοναχοί και ένας πρώην υπουργός, οι οποίοι έχουν κληθεί από τις δικαστικές Αρχές να δώσουν εξηγήσεις για τη συνεργασία τους με τον ψευτογιατρό.

Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μετά την απολογία του, ο 48χρονος επέστρεψε στη φυλακή, όπου κρατείται έως τη διεξαγωγή της δίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα