Ντροπή! Άφησαν απλήρωτους τους απασχολούμενους του «Συνεργασία» λόγω… αδειών

Οι υφιστάμενοι του Χατζηδάκη έφυγαν για διακοπές και άφησαν στον αέρα… τους εργαζομένους.

Έφυγαν για διακοπές και… ξέχασαν να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στο υπουργείο Εργασίας! Η αναλγησία του Κωστή Χατζηδάκη και των υφισταμένων του ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς, αν και αισίως φτάσαμε στις 23 Αυγούστου, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα καταβληθεί η κρατική συμμετοχή στη μισθοδοσία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που έχουν υπαχθεί στον μηχανισμό «ΣυνΕργασία» για τον Ιούλιο.

Ενώ τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Εργασίας προχωρούσε στην καταβολή των ποσών έως τις 20 εκάστου μήνα (πχ. 17 Ιουνίου, 19 Ιουλίου), η θερινή ραστώνη και οι διακοπές συνέβαλαν ώστε ουδείς αρμόδιος να ασχοληθεί με την απαιτούμενη κάθε φορά διασταύρωση των στοιχείων. Η συνέπεια είναι δεκάδες χιλιάδες, που ούτως ή άλλως με την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα χάνουν το 20% του μισθού τους, να μη λάβουν ούτε το 20% που καταβάλλει το κράτος ως ενίσχυση.

Ενδεικτικά, τον Ιούνιο είχαν υπαχθεί στο «ΣυνΕργασία» 25.330 εργαζόμενοι, ενώ εκτιμάται ότι, καθώς πια λίγοι κλάδοι έχουν τη δυνατότητα χρήσης του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων, αυτός ο αριθμός για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι καμία απολύτως ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε για την καταβολή του μέρους του επιδόματος αδείας, που… ίσως πληρωθεί κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα