Μπάχαλο Πλεύρη με τα υποχρεωτικά τεστ στα οδοντιατρεία!

Πήρε πίσω τη διάταξη που υποχρέωνε τους εμβολιασμένους να προσκομίζουν έλεγχο αντιγόνου (rapid) στα ραντεβού

Αντιμέτωποι με ακόμα ένα κυβερνητικό αλαλούμ βρέθηκε χθες η ελληνική κοινωνία. Αυτή τη φορά το μπάχαλο αφορούσε τον τρόπο και τους όρους κάτω από τους οποίους θα πραγματοποιούνται οι επισκέψεις στα οδοντιατρεία, καθώς οι αρχικές… σαδιστικές κυβερνητικές αποφάσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των οδοντιατρικών συλλόγων αλλά και πλήθος αποριών στον κόσμο.

Αρχικά, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 4337/18.09.2021, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες θα προσέρχονταν στα οδοντιατρεία με τεστ, οι πρώτοι με rapid και οι δεύτεροι με μοριακό. Σε rapid test, όμως, θα υποβάλλονταν όχι μόνο οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί τους σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί!

Οπως ήταν λογικό, η… μπερδεμένη απόφαση που θα επιφέρει αφάνταστη ταλαιπωρία στους εμπλεκομένους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους οδοντιάτρους, με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής να διαφωνεί κάθετα και να εκφράζει την αγανάκτησή του.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τα τεστ και για τους εμβολιασμένους ασθενείς που θα μπαίνουν στα οδοντιατρεία, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ζητώντας να υπάρξει διόρθωση. Τελικά, το αίτημά τους έγινε δεκτό αργά χθες το απόγευμα κι έτσι, σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν, οι εμβολιασμένοι ασθενείς θα μπαίνουν στα οδοντιατρεία χωρίς τεστ.

Ειδικότερα στο νέο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

• Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος.

• Αν δεν έχει εμβολιαστεί ο συνοδός, πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών.

• Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά.

• Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε προς τα μέλη της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με νέες οδηγίες για τη λειτουργία των οδοντιατρείων σημειώνεται ότι υπάρχει «προφορική διαβεβαίωση» εκ μέρους του υπουργού ότι θα υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες σε επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα