Κανένας δεν παίρνει την ευθύνη για τις πλημμύρες!

Γαϊτανάκι της ντροπής μεταξύ υπουργού, Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον

Το μπαλάκι των ευθυνών για τις πλημμύρες εξακολουθούν να πετάνε ο ένας στον άλλον! Το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση συνολικά καρφώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη τους δημάρχους και ο Κώστας Μπακογιάννης επιστρέφει τις κατηγορίες.

Οι πολίτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι αυτό το γαϊτανάκι της ντροπής στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που χειρίζονται την ασφάλεια της καθημερινότητάς τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πνεύμα της κυβερνητικής γραμμής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα σωστά και φταίνε… οι άλλοι.

Μιλώντας στο Open ανέφερε ότι όπου υπάρχουν ζημιές, η Πολιτεία βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες, και σημείωσε: «Μπαλάκι ευθυνών για τα θέματα των φρεατίων και των ρεμάτων δεν υπάρχει. Ο καθαρισμός των φρεατίων -μέσα στα όρια ενός δήμου- είναι, σαφέστατα, αρμοδιότητα του δήμου. Για, δε, τα ρέματα είναι, σαφέστατα, αρμοδιότητα της Περιφέρειας» είπε, δείχνοντας και τους υπευθύνους.

Όμως αναγνώρισε και ο ίδιος το μεγάλο μπέρδεμα που υπάρχει με τις αρμοδιότητες μεταξύ δήμων, Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης κρατικής Διοίκησης. «Είναι άλλου είδους ζητήματα, εκεί όπου μπλέκονται “ανευθυνοϋπεύθυνοι” για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων. Έχουμε εξαγγείλει μία μεγάλη προσπάθεια αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων, η οποία “ακουμπά” πολλά πράγματα, κυρίως τη σχέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του κράτους και των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα θέμα το οποίο προχωράει και θα έχει ολοκληρωθεί -στο μεγαλύτερο μέρος του- μέχρι το τέλος του έτους».

Για άλλη μία φορά υποσχέσεις για δράσεις που η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κάνει σε… 2,5 χρόνια. Πόσο καιρό ακόμα θα επικαλείται μια τέτοια δικαιολογία ο διαστροφέας της αλήθειας Στέλιος Πέτσας; Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, που έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλά πυρά, έριξε το Σάββατο τα δικά του πυρά στον Δήμο Αθηναίων υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί για τις πλημμύρες στον Κολωνό επειδή δεν καθάρισε ο δήμος τα φρεάτια να ευθύνεται η Περιφέρεια. Ο κ. Πατούλης, επίσης, για το πλημμυρισμένο λεωφορείο επέρριψε ευθύνες στον οδηγό (!!!), γιατί, λέει, πήγε να περάσει παρότι υπήρχε ήδη λίμνη στο σημείο από τα πολλά νερά. Για τις δικές του ευθύνες που το έργο δεν έχει τελειώσει δεν είπε λέξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πήρε το μήνυμα και ανταπέδωσε. Με ανάρτησή του εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος με την αλληλοεπίρριψη ευθυνών, που εμπλέκει και τον ίδιο για τις πλημμύρες στον Κολωνό, και αφήνει αιχμές τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της Περιφέρειας αλλά και της ΕΥΔΑΠ. «Αυτό το παιχνίδι που παίζεται από την επομένη του “Μπάλλου” με διάφορες δηλώσεις αλληλοεπίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες» σημείωσε και τόνισε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό, όχι επειδή δεν καθαρίσαμε τα φρεάτια, το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη ακόμα και αν τυπικά αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε τι έχει κάνει ο δήμος μέχρι τώρα: «Οπως ενημερώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο στις 30 Αυγούστου 2021, ο Δήμος Αθηναίων δουλεύοντας συστηματικά εδώ και καιρό διεκδίκησε και ανέλαβε την αρμοδιότητα για να προχωρήσει επιτέλους το έργο. Επικαιροποιεί τη μελέτη, εξασφάλισε τα αναγκαία τρία εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο μέσα στον χειμώνα. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλώς αχρείαστα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα