Πανικόβλητη επανεμφάνιση Μιωνή: Αλλάζει πάλι τους ισχυρισμούς του για την συνάντηση με τον Παπαγγελόπουλο!

Πανικόβλητη επανεμφάνιση έκανε ο πρωταγωνιστής της «λίστας Λαγκάρντ», Σαμπεθάϊ Μιωνής, ο οποίος ήλεγχε ή διαχειριζόταν περίπου το 55% των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιέχονταν σε αυτήν ως καταθέσεις 2.064 Ελλήνων (ιδιωτών και εταιριών) στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με διαρροές προς το δικαστικό ρεπορτάζ, ο -σε πλείστες υποθέσεις- ψευδομάρτυρας Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα προς την αρεοπαγίτη-ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου. Στο υπόμνημα παρουσιάζεται νέα εκδοχή για μίασυνάντησή του, το Μάρτιο του 2006 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον τότε υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. Πρόκειται για την πολλοστή εκδοχή για τα διαμειφθέντα, καθώς ο ίδιος ψευδομάρτυρας είχε καταθέσει διάφορες παραλλαγές τους στην αρμόδια επιτροπή Βουλής το Φεβρουάριο 2020 και στην κα. Αλεβιζοπούλου το Μάιο 2021. Άγνωστο παραμένει αν, όπως συνήθιζε, κατείχε «μαγνητοφωνάκι» εντός του Μαξίμου, ηχογράφησε το διάλογο και γιατί φοβάται να καταθέσει τη σχετική κασέτα.

Διαβάστε επίσης: Στον Άρειο Πάγο τα αποδεικτικά στοιχεία της πλαστογραφίας Μιωνή!

Κατά τις ίδιες διαρροές, ο Σ. Μιωνής υποστηρίζει δευτερευόντως πως ο εκδότης της «δ» Ιω. Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της Αλ. Τάρκας είχαν αναιρέσει τις προ ετών αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για την εταιρία Stabriστις Βρετανικές Παρθένους Νήσους (BVI) και τις συνδεόμενες καταθέσεις του συνεταίρου του Στ. Παπασταύρου. Είναι άγνωστο τι επικαλείται σχετικώς ο Σ. Μιωνής.

Ωστόσο, προφανέστατα, ο πανικός Μιωνή οφείλεται σε τρεις λόγους:

– Πρώτον, στην αποκάλυψη της «δ» στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ότι ο Σ. Μιωνής προσπαθούσε, με επτά χρόνια καθυστέρηση, να καλύψει τα ίχνη του ιδίου και του Στ. Παπασταύρου, πλαστογραφώντας έγγραφα της εταιρίας Stabri. Τα έγγραφα δικαστικής συνδρομής από τα BVI προς την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι, το 2012 και 2013, ο Σ. Μιωνής υπέβαλε διάφορα ερωτήματα στην εταιρία των BVI που διαχειριζόταν τη Stabri. Μεταξύ άλλων, αν θα γίνει δεκτό ένα έγγραφο καταπιστεύματος στον κ. Παπασταύρου (που υποτίθεται ότι υπήρχε στο φάκελο της Stabri από το 2006) και αν ήταν δυνατόν να εκδοθεί για πρώτη φορά μια εταιρική σφραγίδα (που, πάλι, υποτίθεται ότι υπήρχε και χρησιμοποιείτο από το 2006). Ο κ. Φιλιππάκης, με αναφορά του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ζήτησε να εξεταστούν τα νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την πλαστογραφία των Σ. Μιωνή και Στ. Παπασταύρου, κάνοντας κουρελόχαρτο το απαλλακτικό βούλευμα που προ μηνών εξασφάλισαν.

Ταραχή στο «σύστημα» μετά τις αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής του Παπασταύρου

– Δεύτερον, σε έγγραφο της ανάκρισης αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι ο Σ. Μιωνής, τουλάχιστον για τρεις οικονομικές χρήσεις (2001, 2002, 2003), ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδος, ενώ διαρρήγνυε τα ιμάτια του για το αντίθετο και ότι τάχα τον συκοφαντούσε η «δ», Στο ίδιο έγγραφο, επιβεβαιώνοντας και πάλι τις αποκαλύψεις μας, σημειώνεται ότι οι Σ. Μιωνής και Στ. Παπασταύρου είχαν εταιρίες «κοινών οικονομικών συμφερόντων», διαψεύδοντας τους αντίθετους ισχυρισμούς των ιδίων και του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που τους κάλυπτε.

Τα πλαστά έγγραφα των Μιωνή και Παπασταύρου: Νέα αποκαλυπτήρια για τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής

– Τρίτον, ο Σ. Μιωνής, την τρέχουσα περίοδο, προβληματίζεται για ορισμένες δραστηριότητές του στο εξωτερικό. Αναμένει το πόρισμα για μια σημαντική υπόθεση στις ΗΠΑ, καθώς και την εκκαθάριση μίας εταιρίας στη Βρετανία στην οποία ως πρόσφατα συμμετείχε.
Δικαστικές πηγές αναμένουν με ενδιαφέρον και πιθανή επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά, καθώς η περάτωση της ανακριτικής διαδικασίας στον Άρειο Πάγο θα συνοδευθεί από συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την πολυετή ανάμιξή του στην υπόθεση Μιωνή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα