Κορονοϊός: Αντιιικά χάπια μόνο για λίγους

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη χορήγηση των αντιιικών χαπιών για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε -κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης- η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ωστόσο, θα δίνονται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς όπως με τα μονοκλωνικά, δηλαδή με το σταγονόμετρο, και αφού προηγουμένως αποφασίσει η επιτροπή για το ποιος θα είναι ο «τυχερός» που θα τα λάβει!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση χθες για τα αντιιικά φάρμακα, η κυρία Γκάγκα απάντησε τα εξής: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα που φέραμε έχουν όλα δοθεί και η πλατφόρμα έχει κλείσει και ξεκινάμε τη χορήγηση των αντιιικών χαπιών.

Η πλατφόρμα ανοίγει έως αύριο (σ.σ.: σήμερα Παρασκευή), νομίζω, και θα μπορούν να δίνονται με τα ίδια χαρακτηριστικά (με τα μονοκλωνικά) για τους ασθενείς, πάλι με συνταγογράφηση από τους γιατρούς». Σημείωσε, δε, πως «εδώ δεν έχει δοθεί άδεια, άρα ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα. Είναι αντιιικά φάρμακα που έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση, αλλά όχι έγκριση. Φαίνεται ότι δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά και θα μπορούν να δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευομένους με ήπια νόσο είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Είναι, δηλαδή, για τις ίδιες κατηγορίες ασθενών (στους οποίους δίνονταν και τα μονοκλωνικά)».

Η κυρία Γκάγκα επισήμανε ακόμη ότι «οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα πρέπει να καταχωρίζουν την 7η ημέρα μετά τη χορήγηση και την 28η ημέρα την πορεία της νόσου για να ξέρουμε πώς είμαστε. Άρα, δίνεται έγκριση από τον άρρωστο και παρακολουθείται και η πορεία του ασθενούς» εξήγησε. Ερωτηθείσα για το εάν θα ξαναδοθούν μονοκλωνικά ή αν περιμένουμε νέα παρτίδα, η κυρία Γκάγκα απάντησε: «Αυτή τη στιγμή κρίθηκε ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε με χάπια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα