Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση, επιστρέφει η μουσική

Στην επιστροφή της μουσικής στους χώρους εστίασης αλλά και στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας συνηγόρησε χθες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ικανοποιώντας έτσι τις επιθυμίες της κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων. Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, στις 6 το πρωί. Ωστόσο, το ζήτημα της αύξησης της χωρητικότητα των γηπέδων θα εξεταστεί από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το πράσινο φως για την άρση των περιοριστικών μέτρων δεν ήταν μια ανώδυνη διαδικασία, καθώς νωρίτερα είχε προηγηθεί ο πλήρης διχασμός των επιστημόνων. Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ήταν στην πραγματικότητα θυελλώδης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το γεγονός πως οι επιστήμονες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: το πρώτο το οποίο τάσσεται υπέρ της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων και το δεύτερο το οποίο υποστηρίζει πως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωσή τους.

Η μία πλευρά υποστήριξε χθες πως η επιπέδωση των κρουσμάτων και η σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεικτών μπορούν να επιφέρουν μια μικρή χαλάρωση των μέτρων, ενώ η άλλη πλευρά τόνισε ότι με 100 θανάτους την ημέρα δεν μπορεί να σταλεί μήνυμα εφησυχασμού προς τον κόσμο. Εν τέλει, και με δεδομένη την επιθυμία της κυβέρνησης για άρση των περιοριστικών μέτρων, η πλειοψηφία της επιτροπής άναψε το πράσινο φως για τη μερική χαλάρωση.

Υπενθυμίζεται πως ακόμα μία φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προκαταλάβει την απόφαση των ειδικών, με τη Μίνα Γκάγκα να ξεκαθαρίζει ότι η πληρότητα του 10% στα γήπεδα μπορεί να αυξηθεί αν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα, δηλώνοντας ότι «είμαστε πιο κοντά στο τέλος». Μάλιστα, είχε προαναγγείλει πως η επιτροπή θα έπαιρνε και αποφάσεις αναφορικά με την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Όμως το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι αν οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν με κριτήρια υγειονομικά ή οικονομικά. Γιατί μοιάζει πραγματικά οξύμωρο η κυβέρνηση να θεσμοθετεί περιοριστικά μέτρα στους 70 θανάτους την ημέρα και να τα αίρει όταν οι θάνατοι ξεπερνούν καθημερινά τους 100!

Στην πραγματικότητα, με αυτά τα «μπρος πίσω» και τις αυθαίρετες αποφάσεις, η κυβέρνηση και η επιτροπή συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο όσων αμφισβητούν την επιστήμη και αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία των μέτρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα