Περιπλέκεται η υπόθεση των τριών διαδοχικών θανάτων! Κλίμα μίσους εν αναμονή των τοξικολογικών

Η… αποκάλυψη για αλλοιώσεις στα ρινικά οστά της Τζωρτζίνας ίσως αφορούν την αδερφή της, τη Μαλένα!

Tα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε αιφνίδια το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, μπορεί να φωτίσουν ουσιαστικά την υπόθεση των διαδοχικών θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η κοινή γνώμη.

Ο φάκελος με το πόρισμα έχει εξελιχθεί από μόνος του σε θρίλερ. Κι αυτό γιατί γράφτηκε σε αναρτήσεις, που προκάλεσαν ανατριχίλα, ότι στα οστά της μύτης της Τζωρτζίνας βρέθηκαν αλλοιώσεις και ότι ο θάνατός της προκλήθηκε από εισπνοή τοξικού αερίου. Παρά τις διαψεύσεις της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πυροδοτήθηκε κλίμα μίσους, το οποίο καλλιεργείται στα social media.

Ενδέχεται, όμως, η αναφορά στις αλλοιώσεις να αφορά τον θάνατο της αδελφής της Τζωρτζίνας, Μαλένας, σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019. Τότε η έκθεση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα ανέφερε ότι το κοριτσάκι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα και ότι το στομάχι της ήταν κενό, αν και η μητέρα είχε καταθέσει ότι την τάισε λίγες ώρες προτού καταλήξει.

Χθες υπήρξε φημολογία ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας θα βρίσκονται άμεσα στη διάθεση των Αρχών και των ιατροδικαστών που ερευνούν την υπόθεση. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που διενήργησε τη νεκροτομή, το διέψευσε και εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε. Οι τοξικολογικές εξετάσεις «φιλτράρονται» ξανά και ξανά από τους ειδικούς για να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για τα αποτελέσματα, καθώς οι τρεις διαδοχικοί θάνατοι αποτελούν ένα ιατρικό παράδοξο, με δεδομένο ότι δεν υφίσταται γονιδιακό ζήτημα.

Έτσι, οι απαντήσεις αναμένονται στις αρχές Μαρτίου. Και τότε, όμως, ίσως δεν υπάρξουν εξελίξεις, καθώς, αν κριθεί απαραίτητο από τους ειδικούς ή και από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα από εξειδικευμένα εργαστήρια, ίσως τα δείγματα να σταλούν στο εξωτερικό.

Επικριτικό σχόλιο στο facebook

Στο μεταξύ, προκαλεί εντύπωση η επικριτική ανάρτηση της 33χρονης μητέρας των παιδιών στο facebook το 2019, μετά την είδηση ότι ένα αγοράκι 2,5 ετών στο Ιλιον καταπλακώθηκε από στρώμα και πέθανε.

«Να ‘ναι καλά το αγγελούδι εκεί όπου είναι. Αλλά πέσανε το απόγευμα για ύπνο και ξύπνησαν στις 5 το ξημέρωμα για γάλα; Βραδινό δεν τρώνε τα παιδάκια; Και ποιος κοιμάται με δύο παιδιά από το απόγευμα; Τι να πω, πραγματικά…» είχε γράψει τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δυστυχώς, τον Μάρτιο του 2021 η μόλις εφτά μηνών Ιριδα πέθανε στην κούνια της το βράδυ και βρέθηκε νεκρή το επόμενο πρωί στις 11.30 από τη θεία της! Η θεία των παιδιών και αδελφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, εξήγησε πρώτη φορά τι έκαναν οι δύο γυναίκες όταν βρήκαν το βρέφος χωρίς παλμό.

«Ήταν σκοτάδι, γιατί η Ιριδα κοιμόταν ακόμη και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, όπως κάνουν όλα τα μωρά στον ύπνο τους. Την πιάνω και ήταν παγωμένη. Εν τω μεταξύ, δεν έβλεπα την κοιλιά της να κινείται και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει. Ανάβω το φως, την κοιτάω και τα χείλη της ήταν μελανά. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Το αφήσαμε κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ» είπε η θεία των παιδιών στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες της μητέρας.

«Ποτέ και για κανέναν λόγο, δεν υπάρχει περίπτωση. Έλιωνε για τα παιδιά της. Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει πειράξει τα παιδιά της. Ποτέ και για κανέναν λόγο…» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά ήταν “τρελαμένα” με τη μάνα τους και εκείνη με τα παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξεκίνησε αυτό. Ποτέ δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα η Ρούλα. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είναι μια φυσιολογική μαμά».

Σε απόγνωση η μητέρα μετά τα δημοσιεύματα για εγκληματική ενέργεια

Σε πλήρη απόγνωση έχουν φέρει τη μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα δημοσιεύματα, αλλά και τα σχόλια μίσους στο διαδίκτυο. Η 33χρονη γυναίκα βρισκόταν εκτός σπιτιού το βράδυ της Δευτέρας και, μόλις επέστρεψε, είδε τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που την περίμεναν έξω από την πόρτα της, ζητώντας της να σχολιάσει την ανεπίσημη πληροφορία που αναρτήθηκε στο protothema.gr ότι ανιχνεύθηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η μητέρα αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις και ήταν εμφανώς αναστατωμένη. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε επίμονα πώς σχολιάζει όσα γράφτηκαν είπε «Η αντίδρασή μου, αν ήμουν στο σπίτι μόνη μου, θα ήταν να πέσω από εκεί πάνω», δείχνοντας την ταράτσα και φανερώνοντας ότι έχει περιέλθει σε απόγνωση από όσα λέγονται σε βάρος της και από τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχεται.

Στήριγμά της είναι ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για όσα γράφτηκαν, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τα τρία παιδιά τους. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις, την ώρα που η οικογένειά του είναι συντετριμμένη από την απώλεια του τρίτου παιδιού της.

«Δημοσιεύματα σαν το απογευματινό (σ.σ.: προχθεσινό) ούτε βοηθούν την έρευνα των Αρχών ούτε τιμούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, που με άριστα αντανακλαστικά διέψευσε ταχύτατα αυτή την αθλιότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η απάντησή μας στους εμπνευστές της θα δοθεί πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Δυστυχώς, μικρή μερίδα αυτοαποκαλούμενων ως δημοσιογράφων δεν σέβεται ούτε τον πόνο μας ούτε τη μνήμη των παιδιών μας. Ας σταματήσει άμεσα όλο αυτό που ζούμε» ζήτησε εμφανώς οργισμένος.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα