Πήρε τον δρόμο για τη φυλακή η διαβολογυναίκα της Πάτρας

Τι είπε στην εξάωρη απολογία της για τις κάμερες στο νοσοκομείο, την κεταμίνη, τον σύζυγό της. Επιμένει για τεστ ψεύδους

Σκληρή, αμετανόητη και παγερά ψυχρή πέρασε το κατώφλι του κτιρίου 9 της Ευελπίδων, όπου βρίσκεται το γραφείο της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί. Χρειάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δημιούργησαν ασπίδα γύρω της για να την προστατεύσουν από την οργή του συγκεντρωμένου πλήθους. Στη μαραθώνια απολογία της έδωσε αγώνα για να πείσει ότι δεν δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Προάγγελος της άφιξής της ήταν ένα εκκωφαντικό βουητό από κατάρες και ύβρεις όσων βρέθηκαν στα δικαστήρια. «Θάνατος», «Ψόφα», «Κρεμάλα χρειάζεσαι», «Να σαπίσεις στη φυλακή», «Στον τάφο να βρεθείς» ήταν μόνο μερικά από όσα άκουσε η 33χρονη, η οποία ανέβηκε τα σκαλοπάτια του κτιρίου 9 με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας κουκούλα, χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που η Αστυνομία εκτόπισε ακόμα και τους οπερατέρ οι οποίοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την εικόνα της κατηγορουμένης.

Περισσότερο από έξι ώρες μετά η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατά την πολύωρη παραμονή της στο ανακριτικό γραφείο έδωσε «μάχη» για να αποδείξει ότι δεν είναι εκείνη που δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι εστίασε στον χρόνο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα, καθώς στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη φέρεται ότι αναλύει τις θέσεις της, αρνούμενη κατηγορηματικά ότι εκείνη τη δολοφόνησε και βάζοντας στο «κάδρο» γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγές αναφέρουν πως βασικός της ισχυρισμός της είναι ότι υπάρχει πιθανότητα λάθους των γιατρών κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάνηψης του παιδιού.

Μάλιστα, φέρεται ότι καταγράφει στο υπόμνημά της ότι το ιατρικό επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς έως τις 15.10. Η υπερασπιστική της γραμμή φέρεται να αναλύει πως, εφόσον -κατά τους ειδικούς- το παιδί έπρεπε να έχει καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, αφού η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή έπειτα από 40 λεπτά.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί την παραμονή του θανάτου της κόρης της είπε στους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!», η 33χρονη φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς, προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της προς τους γιατρούς για το εάν υπήρχαν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε γίνει μια κλοπή και για τον λόγο αυτό ρώτησε αν υπάρχει κάμερα, προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος.

Τι είπε για τον άνδρα της

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε και για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή έως την ημέρα θανάτου της κόρης τους, χωρίς να τον κατηγορήσει για κάτι ή να αφήσει αιχμές για τη συμπεριφορά του.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Την ίδια ώρα, όταν ρωτήθηκε για την ψυχραιμία που έδειξε στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και μετά τον θάνατό της, φέρεται ότι αποκρίθηκε πως είχε χάσει ήδη δύο παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ρωτήθηκε και για τα αλλά δυο παιδιά της, με την ίδια να επικαλείται τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, επισημαίνοντας πως ειδικά για τη Μαλένα είχε υποβληθεί και μήνυση από την οικογένεια. «Αν είχα ανάμειξη στον θάνατό της, θα πήγαινα στη Δικαιοσύνη;» φέρεται ότι απάντησε.

Η 33χρονη φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο των παιδιών της και πως θα αναζητήσει κάθε δυνατό τρόπο για να αποδείξει την αθωότητά της. Μάλιστα, φέρεται ότι εξέφρασε την έντονη επιθυμία της να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, δηλώνοντας βέβαιη ότι το αποτέλεσμα θα τη δικαιώσει. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας, η οποία συνηθίζεται κυρίως στις ΗΠΑ, δεν είναι δεσμευτικό για τη Δικαιοσύνη, αλλά συνεκτιμάται με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας και τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει χρησιμοποιηθεί μόλις μία φορά.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της εισαγγελίας ότι βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με το παιδί και στα εννέα επεισόδια που εκδήλωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ήταν η μόνη παρούσα στα ιατρικά επεισόδια της Τζωρτζίνας. «Στις τρεις από αυτές τις -υποτίθεται- απόπειρες ο Μάνος ήταν μέσα, ήταν μπροστά» φέρεται ότι είπε.

Η 33χρονη βγήκε από το ανακριτικό γραφείο με το κεφάλι σκυμμένο και δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ φυγαδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από τα δικαστήρια με τον ίδιο τρόπο που ήρθε: Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που βγήκε από την Ευελπίδων μαζί με περιπολικά με τις σειρήνες να ηχούν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα