Έκοψαν το ρεύμα σε 92χρονη κατάκοιτη

Ξεπέρασε κάθε όριο η αναλγησία της ΔΕΗ. Η ηλικιωμένη χρειάζεται υποστήριξη από συσκευή οξυγόνου!

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αναλγησία που δείχνει η ΔΕΗ, καθώς, μετά τους υπέρογκους λογαριασμούς που έχει χρεώσει σε χιλιάδες νοικοκυριά, έκοψε το ρεύμα σε μια 92χρονη γυναίκα από τη Βελιγοστή Αρκαδίας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς πάσχει από άνοια, είναι κατάκοιτη και υποστηρίζεται αναπνευστικά με συσκευή οξυγόνου!

Όπως κατήγγειλε χθες στο Open o γιος της ηλικιωμένης Χρήστος Γρηγορόπουλος, η ΔΕΗ «ήθελε να σκοτώσει μια γιαγιά» για οφειλή που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ, καθώς προχώρησε στη διακοπή του ρεύματος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν, ακόμα κι αν γινόταν η πληρωμή, η επανασύνδεση ρεύματος δεν θα μπορούσε να γίνει άμεσα λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολαβούσε!

Ο κ. Γρηγορόπουλος τόνισε πως ο πάροχος γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση της υγείας της γυναίκας, δηλαδή ότι έχει συσκευή οξυγόνου και μάλιστα υπάρχει σχετική αναφορά στον λογαριασμό που έρχεται στο σπίτι της κάθε μήνα.

Η περιπέτεια της ηλικιωμένης, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να επιβιώσει, είναι παράλογη, αν αναλογιστεί κανείς πως ο γιος της είχε επικοινωνήσει με την εταιρία και είχε προχωρήσει σε ρύθμιση, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ώστε να πληρώνει τους λογαριασμούς σε δόσεις.

«Δίναμε κάθε μήνα 100-120 ευρώ. Δεν μπορώ να καλύψω όλο το ποσό, έχω τρία σπίτια, το δικό μου, των παιδιών μου και της μητέρας μου» αναφέρει με παράπονο.

Ο κ. Γρηγορόπουλος αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, προκειμένου να βρει μια λύση, αλλά τελικά δεν κατάφερε τίποτα. «Μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω τον λογαριασμό. Τους έδωσα και το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσουν μαζί μου για να με ενημερώσουν, αλλά δεν με πήραν» λέει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, πελάτες που στη σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνονται άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών θεωρούνται ευάλωτοι και τους παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ άλλων, η προθεσμία τουλάχιστον 40 ημερών για την εξόφληση λογαριασμών και η δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης λογαριασμών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα