Πάτρα: Πολλοί συνεργοί πίσω από τους θανάτους των παιδιών

Έρευνες στα πρόσωπα που ήταν μπροστά στον θάνατο της Ίριδας και στο επεισόδιο της Τζωρτζίνας

Tην ύπαρξη συνεργών εξετάζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι προσπαθούν να διαλευκάνουν πλήρως όλες τις πτυχές της υπόθεσης της Πάτρας πίσω από τους θανάτους των τριών αγγέλων που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή σε διάστημα μόλις τριών ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους αφενός στα πρόσωπα τα οποία ήταν μπροστά στον θάνατο της έξι μηνών Ιριδας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην κούνια της στις 21 Μαρτίου 2021, και αφετέρου σε εκείνα που έζησαν από κοντά το πρώτο επεισόδιο της 9χρονης Τζωρτζίνας με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων.

Το εν λόγω επεισόδιο φέρεται ότι έγινε στο εξοχικό σπίτι που είχε η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη γιαγιά της, στο Αίγιο, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους.

Δύο κλήσεις με απόκρυψη

Κομβικό για τις έρευνες θεωρείται, επίσης, το ποιος τηλεφώνησε με απόκρυψη στην 33χρονη «Μήδεια» λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή η μικρή Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται ότι δέχθηκε δύο κλήσεις με απόκρυψη στο κινητό τηλέφωνό της. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει και εκείνες που έκανε η ίδια η 33χρονη μετά τον θάνατο του 9χρονου κοριτσιού, ενώ οι έμπειροι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, θα προσπαθήσουν να βρουν και ποιος προμήθευσε την κεταμίνη στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ώστε να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην ταυτοποίηση πιθανών συνεργών της.

Περισσότεροι από τρεις

Για το ισχυρό ενδεχόμενο πίσω από τους θανάτους των τριών αδελφών, οι οποίες «έσβησαν» με διαφορά λίγων μηνών η μία από την άλλη, να κρύβονται και άλλα πρόσωπα, πλην της μητέρας τους, μίλησε, εξάλλου, και ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος. Οπως είπε, αργά ή γρήγορα αναμένεται να έχουμε περισσότερες από τρεις συλλήψεις για το θρίλερ της Πάτρας, που παρακολουθεί η κοινή γνώμη με κομμένη την ανάσα.

«Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Ερχονται κι άλλες συλλήψεις και δεν θα είναι μόνο τρεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Θα ψαχτούν και οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών, της Ιριδας και της Μαλένας. Θα πρέπει να δούμε αν η κατηγορούμενη έδρασε μόνη της ή είχε συνεργούς» τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε πως με τη στάση που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδεχομένως να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα σε πιθανούς συνεργούς της και τόνισε πως με την ανακριτική διαδικασία και την εξαντλητική έρευνα θα αρχίσει «αλληλοσπαραγμός αποκαλύψεων». Τέλος, ο κ. Κατερινόπουλος επανέλαβε ότι το εν λόγω έγκλημα έχει «μεγάλη ουρά»:

«Όπως εξελίσσεται η ιστορία, ναι, μπορώ να πω ότι είναι το έγκλημα του αιώνα. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Μακάρι, εύχομαι, να διαψευστώ» κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών.

Τη βεβαιότητα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έδρασε μόνη της, αλλά είχε και συνεργούς, εξέφρασε, επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός: «Ένοχη ή αθώα, θα προτιμούσα να είναι αθώα. Εάν είναι ένοχη θα το πει το δικαστήριο και θα μείνει στην ιστορία ως το πιο τραγικό έγκλημα του αιώνα» πρόσθεσε ο κ. Αραβαντινός.

Διερεύνηση τροπονίνης ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Ρίου

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου ορίζει πραγματογνώμονες για να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στην κόρη της, ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης ζητά να διερευνηθεί και η ουσία τροπονίνη, που βρέθηκε σε μεγάλο επίπεδο στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε πειράξει το οξυγόνο του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που επιμένει στην αθωότητά της, μέσω των δικηγόρων της έχει ορίσει δύο ιατροδικαστές και έναν ειδικό στη φαρμακολογία, οι οποίοι θα ετοιμάσουν τις δικές τους τεχνικές εκθέσεις για τη δράση της κεταμίνης και την κλινική εικόνα του παιδιού όταν ειδοποιήθηκαν οι γιατροί. Σημείο «κλειδί» για την υπεράσπισή της είναι ότι 40 λεπτά μετά, στις 15.10, η καρδιά της Τζωρτζίνας χτυπά ακόμα. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια Πισπιρίγκου ζήτησε από το νοσοκομείο τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης.

Ωστόσο ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στην τροπονίνη που βρέθηκε σε μεγάλο επίπεδο στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ζητώντας να διερευνηθεί η εκτόξευση του ενζύμου, δηλαδή, που γεννά ο οργανισμός και σχετίζεται με τη λειτουργία της καρδιάς. Η τιμή της τροπονίνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θα έπρεπε να είναι γύρω στο 10, ενώ στον οργανισμό της Τζωρτζίνας το επίπεδο της τροπονίνης είχε φτάσει το 480.

Όλα όσα έρχονται στο φως για την υπόθεση που έχει μουδιάσει το πανελλήνιο είναι κάθε μέρα και πιο ανατριχιαστικά. Στο άτυχο κοριτσάκι φαίνεται ότι είχαν χορηγηθεί και ουσίες αναισθητικών φαρμάκων, τα οποία προκαλούσαν τα επεισόδιά της, όπως εκτιμούσαν οι γιατροί, πριν ανακαλυφθεί η κεταμίνη στον οργανισμό της εννιάχρονης. Για τον λόγο αυτό, είναι έτοιμα προς κατάθεση σχετικά έγγραφα από γιατρούς, τα οποία δείχνουν ότι χορηγούνταν ουσίες στη Τζωρτζίνα οι οποίες προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου!

Αυτά τα έγραφα και οι αναφορές των γιατρών από την Πάτρα υπήρχαν προτού συμβούν όσα συνέβησαν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», και προτού ανακαλυφθεί η χορήγηση της κεταμίνης. Και μάλιστα απέδιδαν τα επεισόδια σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα. Στην ανακρίτρια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα καταθέσουν οι συγκεκριμένοι γιατροί, υπήρχε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, καθώς το παιδί ανέβαζε υψηλό πυρετό για ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάτι που αντιστοιχεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα