Αίρουν όλα τα μέτρα για χάρη του τουρισμού

Κοροϊδία η… επιστροφή στην κανονικότητα μετά το Πάσχα για εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους

Επιστροφή στην κανονικότητα για όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που συμπυκνώνει την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε με τη χθεσινή του συνέντευξη και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, που έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες ο Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της άρσης των μέτρων, που θα ισχύει μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά…» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Όσον αφορά τις γιορτές του Πάσχα, ο ίδιος διευκρίνισε πως θα πάμε με τα μέτρα που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς προ εβδομάδων η επιστημονική επιτροπή είχε βάλει φρένο στην περαιτέρω άρση των μέτρων πριν από την 1η Μαΐου. «Δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί» εξήγησε. Σε ερώτηση αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας απάντησε θετικά, κάτι που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ικανοποίηση στην ελληνική κοινωνία, η οποία εδώ και δύο χρόνια γιορτάζει με περιορισμούς τη λαμπρότερη ημέρα της Ορθοδοξίας.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους πολίτες άνω των 70 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση και την ερχόμενη Παρασκευή για τους άνω των 60 ετών. Ο ίδιος επισήμανε πως η δεύτερη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δεν είναι υποχρεωτική ούτε συνδέεται με τα πιστοποιητικά, αλλά αποτελεί απλώς μια σύσταση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τη χορήγηση τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, καθώς δεν είναι επαρκή τα επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο είπε ότι εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τρίτη δόση στα παιδιά. Σημειώνεται πως σήμερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο «οδικός χάρτης» χαλάρωσης των μέτρων.

Η αποκλιμάκωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους, καθώς και κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ για τους ανεμβολίαστους. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο υπουργός Υγείας, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, να υπάρξει ένα πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό, με κάποιους άλλους όρους.

Ωστόσο, η χρήση μάσκας θα μας συνοδεύει για λίγο καιρό ακόμη, καθώς θεωρείται ένας σχετικά ήπιος περιορισμός και που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή με χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα