Μάνος Δασκαλάκης: «Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι σκότωσε και τα 3 παιδιά»

Σαν βόμβα έσκασε η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη, μόλις μία ημέρα μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά, που αποδεικνύει ότι η Μαλένα και η Ιριδα βρήκαν βίαιο ασφυκτικό θάνατο, αφού ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου δηλώνει πεπεισμένος ότι η 33χρονη άλλοτε αγαπημένη του σκότωσε και τα τρία κοριτσάκια τους! «Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά…» δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών σε τηλεοπτική εκπομπή, εξηγώντας όμως πως δεν αιφνιδιάστηκε, αφού το περίμενε με όλα όσα κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό.

«Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα, θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα» τόνισε.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα η Ασφάλεια κάλεσε την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, για να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας, κλείνοντας τον κύκλο των καταθέσεων. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η θεία των αδικοχαμένων κοριτσιών μπήκε βιαστικά στο κτίριο της ΓΑΔΑ από την πίσω πόρτα, συνοδευόμενη από ενστόλους, προσπαθώντας να μη γίνει αντιληπτή. Ωστόσο, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο την αποδοκίμασε. «Κρεμάλα» και «σκύλα» ήταν μερικές από τις λέξεις που ακούστηκαν από το οργισμένο πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχτηκε ερωτήσεις, όπως ποια ώρα ακριβώς βρήκε νεκρή τη μικρή Ιριδα, τι είχε προηγηθεί και αν η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε ότι στις 7 το πρωί πήγε στην κούνια του παιδιού για να το δει. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί θα διαπιστώσουν αν η 33χρονη προφυλακισμένη μητέρα ήταν η τελευταία που είχε δει το παιδί της, πριν βρεθεί νεκρό. Μία ακόμα ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει η Δήμητρα είναι γιατί δεν ανησύχησαν για το αν η Ιριδα ήταν καλά στην υγεία της, όταν αντιλήφθηκαν ότι κοιμόταν τόσες ώρες στην κούνια.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος, σχολίασε τις εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας πως η Δήμητρα αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτη. «Ηδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της, η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνώμενα περιστατικά, και ειδικά για τη μικρή Ιριδα, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια την ώρα του θανάτου» είπε αρχικά ο δικηγόρος. Μάλιστα, σχολίασε τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα καθώς περνούσε το κατώφλι της ΓΑΔΑ: «Ηταν δύο ή τρεις κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας, η οποία προσήλθε την ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει τη μαρτυρική κατάθεση».

Σύμφωνα με τον Οθωνα Παπαδόπουλο, η αδερφή της 33χρονης ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει κατάθεση.

«Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον – αμέσως ανταποκρίθηκε» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ίδια τη Ρούλα και στην αντίδραση που είχε όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις. «“Θα το δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)” μου είπε η εντολέας μου, ενώ υποστήριξε ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί αποτέλεσμα της σκιαγράφησης της υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα, ξαφνικά, εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μια απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος» εξήγησε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα στον θάνατο του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, που κατέληξε την άνοιξη του 2021 μέσα στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην οδό Μπιζανίου. Με την κατάθεσή της, χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της Πάτρας, αλλά δεν αποκλείεται ως τα τέλη της εβδομάδας να δοθούν συμπληρωματικές εξηγήσεις από εμπλεκομένους. Προηγήθηκε η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας, Ελένης Λεγάτου, στο Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αχαΐας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα