Επικίνδυνο μπάχαλο από Πλεύρη και Γκάγκα!

Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Ο… καραψεκασμένος υπουργός λέει τώρα ότι ο Covid δεν κολλάει σε κλειστούς χώρους

Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα. Κάθε εβδομάδα έρχεται ένα νέο επεισόδιο δημόσιας διάψευσης του ενός από τον άλλον, και τούμπαλιν, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο πως οι δυο υπουργοί δεν έχουν τη στοιχειώδη επικοινωνία και συνεννόηση στα ζητήματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας.

Το τελευταίο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις των δυο υπουργών συνέβη χθες και αφορούσε τη χρήση μάσκας, αλλά και το… πού κολλάει ο κορονοϊός. Ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε τηλεοπτική εκπομπή πως το καλοκαίρι ο κορονοϊός κολλάει στους… ανοιχτούς και όχι στους κλειστούς χώρους, και γι’ αυτό δεν συζητά την υποχρεωτικότητα χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους!

«Αυτή τη στιγμή η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Γίνεται κυρίως σε ανοιχτούς χώρους και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Θα έχουμε πίεση στους απλούς δείκτες και, αν χρειαστεί, θα γίνουν παρεμβάσεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο «επιστροφής» της υποχρεωτικότητας της μάσκας και διευκρίνισε: «Υποχρεωτικότητα έχουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, που είναι χώρος μετάδοσης».

Λίγη ώρα αργότερα, σε τελείως διαφορετική γραμμή από τον υπουργό, η Μίνα Γκάγκα καλούσε από τη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευε, τον κόσμο να φοράει μάσκα στους εσωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός, αποδεικνύοντας πως δεν συμμερίζεται τις «επιστημονικές» εκτιμήσεις του… δικηγόρου Θάνου Πλεύρη!

«Αυτή τη στιγμή ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να φοράμε μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός, με έμφαση δε στους ανθρώπους που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν προβλήματα υγείας. Από την άλλη, μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας, θέλουν όλοι να μπορούν να πάρουν μια ανάσα παραπάνω. Είναι σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η κυρία Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα Πλεύρης και Γκάγκα είχαν εκφράσει διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην οδό Αριστοτέλους έχουν επιβεβαιώσει πως οι δυο υπουργοί είναι «σαν δυο ξένοι στο ίδιο υπουργείο». Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορούν να εγγυηθούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα