Νέα δίωξη στη διαβολομάνα της Πάτρας για Μαλένα και Ίριδα

Ποινικά υπόλογη για τους θανάτους και των τριών παιδιών της βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε νέα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ιριδας, στο θρίλερ της Πάτρας που τείνει να καταγραφεί ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στα δικαστικά χρονικά της χώρας μας, καθώς πληθαίνουν συνεχώς οι ενδείξεις ότι η 33χρονη, που έχει ήδη προφυλακιστεί για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, προκάλεσε τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

Ύστερα από μελέτη του ογκωδέστατου φακέλου, τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η Πισπιρίγκου, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης στέλνοντας την υπόθεση στην ανάκριση.

Μάλιστα, μόλις η δικογραφία χρεωθεί σε ανακριτή, ο δικαστικός λειτουργός αναμένεται να μελετήσει τον τεράστιο φάκελο, να καλέσει σε κατάθεση κάποιους μάρτυρες και στο τέλος να στείλει κλήση για απολογία στην κατηγορουμένη. Κατά συνέπεια, η 33χρονη δεν αναμένεται να περάσει ξανά το κατώφλι του κτιρίου 9 της Ευελπίδων πριν από τον Σεπτέμβριο.

Η νέα δίωξη στηρίζεται στα αδιάσειστα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα περιστατικά των δύο μικρών κοριτσιών.

Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδάκια της αποτέλεσε για τους δυο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνο εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την Τζωρτζίνα.

Συγκεκριμένα, για τον θάνατο της Μαλένας, οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο, δηλαδή είχε πεθάνει από ώρα.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ένας από τους γιατρούς εξηγούσε ότι η εικόνα της μικρής ήταν «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» και όχι ενός παιδιού που μόλις του είχε συμβεί κάτι εντός νοσοκομείου. Σχετικά με τον θάνατο της Ιριδας, από τη δικογραφία προκύπτει ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μόλις 6 μηνών βρέφους, γεγονός που, κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς, πιστοποίησε ότι ο θάνατός του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Και στην περίπτωση της Ιριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρα πριν ειδοποιήσει η μητέρα του, αφού οι διασώστες το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία, γεγονός που κατά τους ιατροδικαστές αποτελεί απόδειξη ότι ο θάνατός του είχε επέλθει ώρα πριν.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο συνήγορός της Οθωνας Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει όσα ειπώθηκαν σε space στο twitter «σχετικά με τη δήθεν “άποψη που φέρομαι να έχω σε σχέση με την πελάτισσά μου Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεσή της” και αναφορικά με τον υπαινιγμό που διατυπώθηκε περί πλημμελούς ασκήσεως των καθηκόντων μου».

Με την ίδια ανακοίνωση ζήτησε να σταματήσει η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και των νεκρών παιδιών της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα