Ο εισαγγελέας στέλνει στο εδώλιο την Πισπιρίγκου

Ζήτησε την παραπομπή της προφυλακισμένης σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, με τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη να «δείχνει» τον δρόμο για το εδώλιο του κατηγορουμένου στη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορουμένη, η οποία παραμένει στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 31 Μαρτίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 33χρονης, ενώ ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Οι Αρχές κατάφεραν στην πολύμηνη έρευνά τους να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης ήταν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, καθώς φέρεται ότι διαπιστώθηκε η χορήγηση στο παιδί κεταμίνης σε μεγάλη ποσότητα που δεν περιλαμβάνεται στη φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών, σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη. Στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα, ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση».

Κατά τον εισαγγελέα, η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη τής προκάλεσε δηλητηρίαση.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ρόλο στο σκεπτικό του εισαγγελέα έπαιξαν οι συμπεριφορές που εκδήλωσε η μητέρα, όπως και το γεγονός ότι το δωμάτιο ήταν μονόκλινο και ζούσε μέσα σε αυτό.

Περίεργες κινήσεις

Στις καταθέσεις που δόθηκαν περιγράφονται περιστατικά, συμπεριφορές και κινήσεις της Πισπιρίγκου που ενίσχυσαν την πεποίθηση ότι εκείνη προχώρησε στη χορήγηση της ουσίας στο παιδί.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εισαγγελέας άσκησε το καλοκαίρι τη συμπληρωματική δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η οκτάχρονη θυγατέρα σου, Γεωργία Δασκαλάκη, νοσηλευόταν από 8 Απριλίου 2021 χωρίς παθολογικά ευρήματα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί συνοδευόταν αποκλειστικά από εσένα, η οποία παρέμεινες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των γιατρών να του χορηγήσουν εξιτήριο, εν όψει της καλής του υγείας.

Στις 18.20 εκείνης της ημέρας και κατά τη συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας, το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Όμως, περίπου στις 19.00, εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενέργησες στο σώμα του παιδιού, με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή, η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς».

Τον τελικό λόγο έχει τώρα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο, εκδίδοντας βούλευμα πιθανότατα ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα