Νεκροταφεία έκαναν τις ΜΕΘ!

Πλήρης επιβεβαίωση της «δημοκρατίας» από τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα, που απέδειξε και πάλι τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης

Βόμβα στα θεμέλια του υπουργείου Υγείας και του Μαξίμου έβαλε χθες ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, ο οποίος μέσα από τη συνέχεια της περίφημης μελέτης ΤσιόδραΛύτρα επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία της χώρας σε… νεκροταφεία.

Ο καθηγητής Λύτρας, που απαξιώθηκε όσο λίγοι Ελληνες επιστήμονες για την πρώτη του μελέτη αναφορικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ μέσα από ένα συντονισμένο δίκτυο κυβερνητικών βουλευτών, ιατρικών κύκλων και πάντα… πρόθυμων δημοσιογράφων, επανήλθε χθες και απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως τα κατ’ επανάληψη εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας έχουν προκαλέσει εκατόμβη νεκρών.

Τα στοιχεία προκαλούν ανατριχίλα, καθώς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης-κολάφου του κ. Λύτρα, από τις 14.011 περιπτώσεις ασθενών που διασωληνώθηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι 10.466 πέθαναν. Κοινώς, 3 στους 4 ασθενείς που διασωληνώθηκαν έφυγαν από τη ζωή, κάτι που αποδεικνύει πως στην Ελλάδα οι πολίτες οι οποίοι… έκαναν το λάθος να νοσήσουν από κορονοϊό και να χρειαστούν θεραπεία ζουν από θαύμα.

Τρομακτικά όμως είναι τα στοιχεία και για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, καθώς σχεδόν όλοι τους πέθαναν! Συγκεκριμένα, εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών που χρειάστηκαν κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας, αλλά δεν βρήκαν. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία και για τα νοσοκομεία της επαρχίας, καθώς τα δεδομένα έδειξαν πως σε όσους νοσηλεύονταν στην επαρχία παρατηρήθηκε αυξημένη θνητότητα κατά 64% σε σχέση με την Αθήνα, όταν στην πρώτη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν ξεπερνούσε το 36%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία-φωτιά που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο καθηγητής Λύτρας γύρω από τη θνητότητα εντός και εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας αφορούν την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, δηλαδή την περίοδο που υπουργός Υγείας ήταν ο Θάνος Πλεύρης και η χώρα μας βρέθηκε να είναι «μαύρη» πρωταθλήτρια σε θανάτους.

Ο κ. Λύτρας σχολίασε πως η επιδείνωση υποδηλώνει ότι οι συνθήκες στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ενδέχεται να έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω, ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Επεσήμανε, δε, πως από τον Σεπτέμβριο του 2021 εφαρμόστηκε η αναστολή συμβάσεων για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς και αντικαταστάθηκαν από νεοπροσληφθέν προσωπικό. Σημείωσε πως τα δεδομένα δεν μπορούν να αποδείξουν αιτιώδη συσχέτιση μεταξύ αυτής της πειθαρχικής ενέργειας και της αυξημένης θνησιμότητας, αλλά η χρονική σύμπτωση εξακολουθεί να είναι ανησυχητική και αξίζει περαιτέρω διερεύνηση.

Η δικαίωση για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ

Η μελέτη-κόλαφος του Θεόδωρου Λύτρα επιβεβαίωσε τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», η οποία όλο τον προηγούμενο χρόνο, με αδιάψευστα ντοκουμέντα, είχε αποκαλύψει πως οι ΜΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αχούρια, που στερούνταν άδειας και προσωπικού. Κοινώς πως ήταν κλίνες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, που δείχνουν την έκταση του εγκλήματος που έχει συντελεστεί στη διαχείριση της πανδημίας, θα προκαλούσε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στο άκουσμα της είδησης ή μάλλον της επιβεβαίωσης της είδησης πως χάθηκαν άδικα τόσες χιλιάδες ψυχές θα ισοδυναμούσε με κατεπείγουσα έρευνα για τους ηθικούς αυτουργούς αυτού του εγκλήματος. Στην Ελλάδα, όμως, της γενικής ατιμωρησίας κι αυτό το έγκλημα φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα