Τελειώνουν άρον άρον τις αναστολές στο ΕΣΥ!

Η Γκάγκα άνοιξε παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα πόστα τους μετά τις πιέσεις «γαλάζιων» βουλευτών και Μαξίμου

Ζήτημα ημερών πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς φαίνεται πως η απόφαση για τον τερματισμό των αναστολών έχει ήδη ληφθεί στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης δεν έχει πεισθεί για την ανάγκη άρσης του άδικου αυτού μέτρου, ωστόσο η πίεση που ασκείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. -ιδιαιτέρως από τους βουλευτές της επαρχίας- αλλά και από το Μαξίμου ανάγκασε τον υπουργό Υγείας να αλλάξει γραμμή και έτσι να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως χθες είχαμε δύο νέες ηχηρές παρεμβάσεις υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών από δύο σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα: την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και από τον πρώην υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός γνωστοποίησε χθες πως η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα συζητηθεί και στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και εν συνεχεία στην κυβέρνηση, ανοίγοντας για πρώτη φορά το θέμα με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Η ίδια μάλιστα εξήγησε πως το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόστηκε κυρίως για την προστασία των ίδιων των υγειονομικών, καθώς ορισμένοι εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη άμεσης επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο σύστημα. Ο ίδιος, με μεγάλη δόση κριτικής προς την κυβέρνηση, είπε: «Δεν γίνεται μέσα στο μετρό να μη φοράει κανείς μάσκα και εγώ που φοράω να φαίνομαι περίεργος, και την ίδια ώρα να λέμε ότι είναι λογικό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί να παραμένουν σε αναστολή». Μάλιστα ξεκαθάρισε πως στην αρχή της κρίσης ήταν υπέρ της αναστολής, όμως με τα τωρινά δεδομένα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει.

Οι δύο νέες «γαλάζιες» διαφοροποιήσεις έρχονται σε συνέχεια των παρεμβάσεων που έχουν γίνει από μια σειρά «γαλάζιων» στελεχών, αλλά και από μεγάλη μερίδα του ιατρικού και του επιστημονικού κόσμου, που πλέον ζητά ανοιχτά την επιστροφή των υγειονομικών στα πόστα τους, ώστε να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία αλλά και να δοθεί μια «ανάσα» στο εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση του υπουργείου Υγείας ήταν το μέτρο των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να παραμείνει σε ισχύ ως τον Δεκέμβριο και να επανεξετασθεί τον Δεκέμβριο του 2022!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα