Φόρος τιμής στον τέως με «άρωμα» από το παρελθόν!

Εστεμμένοι και χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν χθες τον τελευταίο μονάρχη της Ελλάδας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης έγινε χθες στη Μητρόπολη Αθηνών η «ενθρόνιση» του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Βασίλειο των Ουρανών, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου, που έφτασε στον καθεδρικό ναό από κάθε γωνιά της χώρας με το πρώτο φως της μέρας για να κλίνει ευλαβικά το γόνυ στον τελευταίο μονάρχη της Ελλάδας!

Αν και η κυβέρνηση αποφάσισε η κηδεία να μη γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Β’ είχε «άρωμα» από το ένδοξο παρελθόν, ταξιδεύοντας όσους την παρακολούθησαν σε αλλοτινές εποχές.

Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί ήταν δρακόντεια, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί περιμετρικά της Μητρόπολης, ενώ στον αττικό ουρανό πετούσαν πέντε drones και δύο ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 11.00 οι γιοι του τέως μονάρχη, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, έφτασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Βουρκωμένοι και επευφημούμενοι από το συγκεντρωμένο πλήθος, οι γιοι του τέως βασιλιά συνόδευσαν κατόπιν το φέρετρό του στον μητροπολιτικό ναό για να τοποθετηθεί πάνω σε ένα μεγαλοπρεπές βάθρο.

Μπροστά στο βάθρο τοποθετήθηκαν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του, τα παράσημά του και τα βασιλικά διακριτικά της στολής του. Ανάμεσά τους και το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Dannebrog με διαμάντια, το οποίο είχε απονεμηθεί στον Κωνσταντίνο κατά την ενθρόνισή του.

Από όλη την Ευρώπη

Λίγο αργότερα άρχισαν να καταφθάνουν στη Μητρόπολη οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη αλλά και προσωπικότητες από την Ελλάδα.

Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά υποδέχθηκε με ευγένεια τους γαλαζοαίματους, που κατέφθαναν καταχειροκροτούμενοι. Απαρατήρητος δεν πέρασε ο θερμός εναγκαλισμός του Παύλου με τον εξάδελφό του Φελίπε, βασιλιά της Ισπανίας, ενώ ιδιαίτερα εγκάρδια ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξε στη βασίλισσα Λετίθια, την οποία υποδέχθηκε με ένα ζεστό χειροφίλημα.

Τελευταία και συνοδευόμενη από τη νύφη της Μαρί Σαντάλ έφτασε η χήρα του τέως βασιλιά Αννα Μαρία, η οποία δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της ακούγοντας τους συγκεντρωμένους πολίτες να την επευφημούν. Αφού τους χαιρέτησε με μια διακριτική υπόκλιση, κατευθύνθηκε εμφανώς συντετριμμένη στο εσωτερικό του ναού, φίλησε ευλαβικά την εικόνα που είχε τοποθετηθεί μπροστά στο φέρετρο του επί 59 έτη συζύγου της και στάθηκε μπροστά του. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος είχε στο πλάι του 12 συνοδικούς μητροπολίτες.

Η Μαρία Ολυμπία

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας συγκινημένη η εγγονή του τέως βασιλιά, Μαρία Ολυμπία, παρέλαβε τα παράσημα και το μετάλλιο του παππού της, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Τατόι. Αμέσως ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή για το Τατόι, κάνοντας μία στάση -όπως κατέγραψε ο φακός της «δημοκρατίας»- μπροστά στο διαμέρισμα όπου διέμεναν ο Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία τους τελευταίους μήνες, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς κάποια από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα των επισήμων είχαν μείνει αρκετά πίσω.

Δείτε επίσης: Ο Σαμαράς που έδωσε σόου και οι πολιτικοί που έδωσαν «παρών»

Δείτε επίσης: Το «αντίο» από την Αννα Μαρία και η ιστορία πίσω από το στεφάνι της

Δείτε επίσης: Μητρόπολη: Ουρά για το προσκύνημα

Δείτε επίσης: Οι υψηλοί καλεσμένοι και το αυστηρό πρωτόκολλο!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα