Ελπίδες πως βρέθηκε το κρανίο του Μάριου

«Να βρω ό,τι απέμεινε από το παιδάκι μου» παρακαλεί η τραγική μητέρα του εξαφανισμένου και δολοφονημένου 26χρονου

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA στο κρανίο το οποίο εντοπίστηκε υπό την καθοδήγηση ενός κρατουμένου φυλακών σε δύσβατη περιοχή κοντά στη Μαγούλα περιμένει εναγωνίως η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος το 2012 απήχθη από τη Νέα Σμύρνη και δολοφονήθηκε, ελπίζοντας ενδόμυχα ότι αυτή τη φορά θα βρει την πολυπόθητη λύτρωση από τον αφόρητο ψυχικό πόνο!

Η απάντηση σε μια υπόθεση που επί 10 χρόνια παραμένει δυσεπίλυτος γρίφος αναμένεται να δοθεί σε περίπου 20 ημέρες. Τότε θα λάβει τέλος και η αγωνία της τραγικής μητέρας Βαρβάρας Θεοδωράκη που όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σταματήσει να αναζητά την αλήθεια και να απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις σε όσους ενδεχομένως γνωρίζουν τι συνέβη στον μονάκριβο γιο της να της πουν πού είναι θαμμένος. Η ίδια, πάντως, παρακολουθεί με συγκρατημένη αισιοδοξία τις εξελίξεις, καθώς είχαν εντοπιστεί και στο παρελθόν παρόμοια ευρήματα, αλλά αποδείχθηκαν άσχετα με τη φρικιαστική υπόθεση: «Θα περιμένω υπομονετικά τις 20-30 ημέρες, πόσες θα ’ναι, για να βγουν τα αποτελέσματα.

Δεν μπορώ να έχω ελπίδες αν δεν δω τα αποτελέσματα. Να μάθω την αλήθεια, τι έγινε, πώς έγινε και πού βρίσκονται τα κοκαλάκια του, αυτό με ενδιαφέρει. Ολα τα άλλα τα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, της οποίας της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη» δήλωσε η μητέρα του δολοφονημένου Μάριου και πρόσθεσε: «Το μόνο που θέλω αν είναι δυνατόν να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί μου, τίποτα άλλο δεν θέλω. Το μόνο που ζητάω. Με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να το βρουν. Να βρουν τα υπολείμματα». Αντίθετα, πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο δικηγόρος της χαροκαμένης μητέρας, Νίκος Ρουσσόπουλος:

«Πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στον εντοπισμό των οστών του Μάριου, για πρώτη φορά είμαστε πολύ αισιόδοξοι… Η πληροφορία ήρθε από πολύ έγκυρη πηγή, αναφέρεται σε περιοχές όπου είχαν κινηθεί οι δολοφόνοι και απαγωγείς, με χαρακτηριστικό και συγκεκριμένο στίγμα» τόνισε. Το μακάβριο εύρημα που εντόπισε ρεπόρτερ της εκπομπής «Φως στο τούνελ» σε δύσβατο μέρος κοντά στη Μαγούλα και πριν από τα Δερβενοχώρια μεταφέρθηκε σε ειδικό εργαστήριο της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα εξεταστεί από ανθρωπολόγο, προκειμένου να διευκρινιστεί το έτος θανάτου. Εν συνεχεία, στην περίπτωση που οι ημερομηνίες συμπίπτουν, θα σταλεί δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Εκεί, θα συγκριθεί με αυτό της μητέρας του 26χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κρανίο, το οποίο έδειχνε να φέρει τρύπα από σφαίρα, είναι πράγματι του Μάριου ή ανήκει σε άλλον αγνοούμενο, που πιθανότατα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Πληροφορία

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε με τη βοήθεια ενός κρατουμένου φυλακών, ο οποίος τηλεφώνησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του άτυχου φοιτητή.

«Εχω μια πληροφορία. Είναι για τον Μάριο. Για το πού είναι, κατάλαβες τώρα. Δεν μπορώ να σου πω από εδώ που είμαι. Είναι όμως 101% σίγουρο αυτό που σου λέω. Για το κρανίο σου μιλάω, έτσι; Υπάρχει και το σώμα στα 50 με 100 μέτρα παραπάνω από εκεί… Για να ησυχάσει και αυτή η μάνα. Φίλε, σου είπα ποιος είμαι. Και όταν λέω κάτι, να ξέρεις ότι ισχύει» είπε ο κρατούμενος σε δημοσιογράφο της εκπομπής. Παράλληλα, υπέδειξε και το ακριβές σημείο όπου φέρεται ότι βρίσκεται η σορός, με συνέπεια ο ρεπόρτερ του «Τούνελ» Τάκης Νικολάου μαζί με τον σκηνοθέτη Σωτήρη Σπαθάρη να κατευθυνθούν στον χώρο που οδήγησε η πληροφορία. Εκεί, έπειτα από εξαντλητική έρευνα, εντόπισαν την τρύπα όπου, σύμφωνα με τον μάρτυρα, βρισκόταν το κρανίο του Μάριου.

«Το κρανίο φαίνεται να έχει σημάδι από σφαίρα. Πωωω…» αναφώνησε ο δημοσιογράφος αντικρίζοντας τα ανθρώπινα υπολείμματα, τα οποία στη συνέχεια περισυνελέγησαν από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής για να δοθούν για ανάλυση.

Στις 26 Οκτωβρίου 2022 είχαν βρεθεί ανθρώπινα οστά σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες της οικογένειας του άτυχου 26χρονου πως είναι η σορός του δικού τους ανθρώπου. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον Μάριο.

Δέκα ολόκληρα χρόνια αναζητούν οι αστυνομικές αρχές τη λύση του μυστηρίου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, την ημέρα που είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

Τα ξημερώματα της επομένης απαγωγείς τηλεφώνησαν στη μητέρα του ζητώντας λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, με τον 73χρονο οικογενειακό φίλο Πέτρο Μιχαλεάκο, που διαφήμιζε τις επαφές του με μυστικές υπηρεσίες, να αναλαμβάνει να χειριστεί την υπόθεση χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομίας. Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε τελικά στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

Επειτα από ένα ατελείωτο αλισβερίσι τηλεφωνημάτων η γυναίκα υπέκυψε και τους κατέβαλε 350.000 ευρώ. Ενώ προσπαθούσε, όμως, να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση παρατήρησαν ότι τρία άτομα με ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Ετσι, κάποια στιγμή επενέβησαν και συνέλαβαν επτά από τους δράστες λίγο προτού απαγάγουν και τη μητέρα του 26χρονου. Εν συνεχεία, τα αρχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μάριου αποκάλυψαν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον νεαρό ήταν ο 73χρονος φίλος της οικογένειας, ο οποίος συνελήφθη ως «εγκέφαλος» της σπείρας των απαγωγέων και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια και κάθειρξη 23 χρόνων, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε κάθειρξη 18 χρόνων. Εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης από δύο έως έξι χρόνια, ενώ δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Τον Οκτώβριο του 2012, μέσω της εκπομπής «Φως στο τούνελ», στην οποία είχε απευθυνθεί η μητέρα του Μάριου με την ελπίδα ότι ο γιος της θα βρεθεί ζωντανός, ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Τότε, εντοπίστηκε μια μεγάλη κηλίδα αίματος με τη βοήθεια ειδικού ερευνητή, που συνεργάστηκε με την Αγγελική Νικολούλη, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου Παπαγεωργίου και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι ανήκε στον ίδιο! Ομως, ακόμα και αυτή η εξέλιξη, που φανέρωσε την τύχη που είχαν επιφυλάξει στον Μάριο οι απαγωγείς του, δεν ήταν αρκετή για να ανοίξουν τα στόματα των δραστών και να εντοπιστεί η σορός του νεαρού, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της μητέρας του να της επιτρέψουν έστω να θάψει το παιδί της. Τον περασμένο Νοέμβριο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε ακόμη οκτώ πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε φέρεται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα