Ο Χαυτούρας νίπτει τας χείρας του για την αναρρωτική στον επιθεωρητή

Το «μπαλάκι» των ευθυνών για την αναρρωτική άδεια ενός μήνα που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ επιρρίπτει ο προϊστάμενος της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας (κεντρική φωτό) στον επιμελητή γιατρό, μία ημέρα μετά την απόφαση για αναστολή των καθηκόντων τους.

«Ο συνάδελφος αποφάσισε την άδεια, εγώ δεν φέρω ευθύνη» υποστήριξε ο κ. Χαυτούρας, απειλώντας μάλιστα ακόμα και με μηνύσεις για την «άδικη στοχοποίησή του». «Είμαι οργισμένος. Θα προβώ σε μηνύσεις στον υπεάρχη και τον διοικητή. Θα έπρεπε να το κάνω από την πρώτη στιγμή και να είναι με τη διαδικασία Αυτοφώρου, γιατί κάνουν παράβαση καθήκοντος. Δεν φέρω καμία ευθύνη και πραγματικά είναι παράνομα αυτά που έχουν συμβεί, γιατί προσπαθούν να μεταφέρουν την τραγωδία στον Βόλο.

Να μεταφέρουν το πρόβλημα και τις ευθύνες τους τις κυβερνητικές στον Βόλο… Εχω μια πορεία, είμαι πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, ήμουν δυνάμει βουλευτής. Η στοχοποίηση είναι ξεκάθαρη. Ουδεμία ευθύνη δεν φέρω» ισχυρίστηκε. «Δεν φέρω ευθύνη, όταν είμαι ένας αυτόνομος γιατρός και δεν ήμουν ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων.

Εξέφρασα μια άποψη, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή εγώ καμία ευθύνη για οτιδήποτε, αλλά ο συνάδελφος αποφάσισε την άδεια και έχει δικαίωμα και αυτός να εκφράσει την άποψή του» συμπλήρωσε, ρίχνοντας την ευθύνη για την αναρρωτική άδεια στον συνάδελφό του που την υπέγραψε. Ερωτηθείς ως προς την εγγραφή στο βιβλίο των εξωτερικών ιατρείων με την υπογραφή του, όπου αναφέρεται πως πρέπει να δοθεί άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, απάντησε:

«Το έγγραφο λέει ότι χρήζει αδείας – ο συνάδελφος έκρινε. Δεν θα κρίνω εγώ το τι έκρινε… Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, δεν είμαι διοικητής. (…) Εγραψα ότι χρήζει αδείας, καθώς είδα ότι κούτσαινε και ήξερα ότι είχε και προβλήματα με τη μέση από παλιά, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση. Επρεπε να πάει και στα εξωτερικά ιατρεία. Την εξέταση την έκανε ο συνάδελφος όπως έκρινε ο ίδιος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα