Στον Προκοπίου το περίφημο κτήμα του Κοντομηνά

Ο εφοπλιστής απέκτησε το διάσημο ακίνητο των 380 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι αντί 18.100.000 ευρώ!

Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου πέρασε τμήμα από το μυθικό κτήμα του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στο Πόρτο Χέλι, αντί 18.100.000 ευρώ!

Πρόκειται για μια έκταση 380 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί το «φιλέτο» του κτήματος, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και το παραλιακό μέτωπό του. Αν και το ηλεκτρονικό «σφυρί» επρόκειτο να χτυπήσει χθες για το σύνολο της έκτασης στο Σκάλωμα, με επισπεύδουσα τη Eurobank, μέσω οκτώ ταυτόχρονων πλειστηριασμών σε βάρος των εταιριών «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» και «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων», συμφερόντων, κατά το παρελθόν, του Δημήτρη Κοντομηνά, τελικά υπήρξε αναστολή για τους δύο πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 927.563 ευρώ, και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154 τ.μ., με τιμή εκκίνησης 549.757 ευρώ. Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν οι πλειστηριασμοί σε βάρος της «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων – Οικονομοτεχνικών Μελετών – Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας των παραπάνω εκτάσεων, που είχαν τιμές εκκίνησης 48.819 ευρώ και 28.934 ευρώ, αντίστοιχα.

Το μοναδικής ομορφιάς «ράντσο» του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Υδρα και στο παρελθόν είχε βγει προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα απέχουν περίπου 8,2 χιλιόμετρα από το «Porto Hydra Village», το ομώνυμο ξενοδοχείο, και το «Barcelό Hydra Beach», τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης. Το κτήμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δέντρα, όπως ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και αμπέλια, μέχρι και ελικοδρόμιο! Επίσης, το ακίνητο διαθέτει κτιριακό συγκρότημα με πολυτελή βίλα, χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία και, παρόλο που βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955), είναι νόμιμο. Το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό από την επαρχιακή οδό.

Παράλληλα, το κτήμα διαθέτει απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις, και είναι πλήρως περιφραγμένο. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ., δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ., τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ. και ακόμα μία, επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους. Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια εξ αυτών να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

Να σημειωθεί ότι όλες οι κατοικίες είναι πολυτελώς διαμορφωμένες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στη διακόσμησή τους, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος έχει κερδίσει τη φήμη του εφοπλιστή που οσφραίνεται τις ευκαιρίες και παίρνει ρίσκα. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ο Ελληνας με τη σωστή μύτη» που του έχουν δώσει τα γερμανικά ΜΜΕ!

Μετά τον πλειστηριασμό και την κατακύρωση του μεγαλύτερου μέρους του κτήματος αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά και με τα τμήματα της έκτασης για τα οποία υπήρξε αναστολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα