«Κρατούσαν σίδερα και ξύλα… Με άφησαν διότι νόμιζαν πως ήμουν νεκρός»

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε Αιγύπτιος αλιεργάτης

Εφιαλτικές μνήμες από την άγρια και δολοφονική επίθεση που είχαν δεχτεί οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες στο Πέραμα τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 ξύπνησαν χθες στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Εμπάρακ Αμπουζίντ (κεντρική φωτό), που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα των μελών του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, συγκλόνισε με την κατάθεσή του χθες στο δικαστήριο, περιγράφοντας το δολοφονικό σκηνικό που έστησαν γύρω του περίπου 15 μαυροφορεμένοι χρυσαυγίτες τη στιγμή που ο ίδιος κοιμόταν στη ταράτσα μονοκατοικίας στο Ικόνιο Περάματος, όπου διέμενε.

Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις Αιγύπτιους αλιεργάτες απασχολούνταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και όλοι μαζί ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή, είπε στην κατάθεσή του: «Ημουν πεθαμένος. Τα σίδερα και τα ξύλα έπεσαν πάνω μου, δεν μπορούσα να φέρω αντίσταση. Με σκότωσαν! Με άφησαν διότι νόμιζαν πως ήμουν νεκρός».

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές πως σκοπός των δραστών ήταν να τον σκοτώσουν, το θύμα περιέγραψε με λεπτομέρειες τις στιγμές της άγριας επίθεσης που δέχτηκε. «Κοιμήθηκα στην ταράτσα όπως συνηθίζω, γύρω στις 2-3 η ώρα ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου.

Ημουν σκεπασμένος με λεπτή κουβέρτα. Τράβηξα την κουβέρτα και είδα ότι πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες ήταν από πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλοτσιές. Πέθανα πραγματικά, πέθανα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, σημειώνοντας ακόμη πως δέχτηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα και πως χρειάστηκε να νοσηλευτεί για πολύ καιρό. «Οταν με χτυπούσαν, ένιωθα ότι έχω πεθάνει.

Ακουσα, σαν σε όνειρο, μια λέξη, έλεγαν “πάμε” και ενώ ήξεραν ότι σχεδόν έχω πεθάνει. Οταν συνήλθα, κατάλαβα ότι ήμουν στο ασθενοφόρο. Χάθηκα ξανά, δεν θυμάμαι αν ήταν πέντε λεπτά ή δύο ώρες, αλλά ήμουν πεθαμένος. […] Δεν θυμάμαι πόσες μέρες έμεινα στο νοσοκομείο. Τα δόντια μου ήταν δεμένα με σίδερα. Ετρωγα τρεις μήνες ή και παραπάνω με καλαμάκι, μόνο χυμό δηλαδή μπορούσα. Είχα έρθει στην Ευρώπη, στην ειρήνη, στη χώρα της ασφάλειας…» είπε ακόμη το θύμα της επίθεσης, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση.

Πρόεδρος: Πόσα άτομα ήταν περίπου, θυμάστε;

Μάρτυρας: Δεν μέτρησα, αλλά εκείνη τη στιγμή που έβγαλα το σκέπασμα ήταν περίπου 15 άτομα.

Πρόεδρος: Φορούσαν μαύρα;

Μάρτυρας: Ναι, όλα.

Πρόεδρος: Ηταν άτομα της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι γι’ αυτό. Αλλά όταν βγήκα και συνήλθα, οι φίλοι μου μετά μου είπαν ότι ήταν της Χρυσής Αυγής γιατί μου είπαν «αφού σε χτύπησαν, ήρθαν μετά σ’ εμάς» και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν και αυτούς. Και μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους και εκείνη τη βραδιά είπε «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα