Εκτέλεση Καραϊβάζ: Αναζητούν τον εντολέα

Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν τον ηθικό αυτουργό της στυγνής δολοφονίας του δημοσιογράφου μέσα στις φυλακές

Ποιος, γιατί και τι επιδίωξη είχε δίνοντας την εντολή εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2020 είναι τα βασικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, καθώς, παρά τις δύο συλλήψεις, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν επί της ουσίας την υπόθεση, αφού δεν υπάρχουν για την ώρα ο ηθικός αυτουργός και οι εκτελεστές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι μια πληρωμένη δολοφονία. Ενα συμβόλαιο θανάτου, ως «απάντηση» στις κινήσεις και τις επαφές του δημοσιογράφου που… ενόχλησαν μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος.

Ομως για την ώρα στα χέρια των Αρχών είναι οι «στρατιώτες» και όχι οι «βαθμοφόροι» που έδωσαν τις εντολές και κράτησαν το όπλο που σκότωσε τον δημοσιογράφο. Πάντως συνηγορούν πως η εντολή δόθηκε εκ των έσω. Δηλαδή πρόσωπο που βρίσκεται ήδη πίσω από τα κάγκελα των φυλακών αλλά με ισχύ και με δυνατότητα να δίνει εντολές έγραψε το όνομα του δημοσιογράφου στο συμβόλαιο θανάτου. Με λίγα λόγια, ο ηθικός αυτουργός, αν και έγκλειστος, έδωσε την εντολή και το συμβόλαιο εκτελέστηκε χωρίς πώς και γιατί…

Αναφορικά με τα δύο αδέλφια που θα απολογηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη, ο 40χρονος Γ.Λ. είναι μπόντι μπίλντερ και το 2015 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ το 2018 για απειλή και έκρηξη.

Ο ίδιος φέρεται ότι ανήκε στην ομάδα του «σαμπρέλα» ή «καράφλα» ή «Νταίζη», ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης φέρεται ως ιδιοκτήτης τεσσάρων πρατηρίων καυσίμων στην Αττική, ενώ διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα οχήματα στη Σαντορίνη. Ποινικό μητρώο φέρεται ότι έχει και ο 48χρονος αδερφός του Σ.Λ., ο οποίος έχει εμπλακεί σε ληστεία από κοινού με τον αδελφό του και ακόμα δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, και οι δύο σχετίζονται με τη δολοφονία του 35χρονου πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη ή «Ντέρτι Χάρι» το 2021 στο Γαλάτσι. Τα δύο αδέλφια ακόμα και μέσα από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται επιμένουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβόλαιο θανάτου. «Οι δολοφόνοι του κυρίου Καραϊβάζ θα μείνουν ελεύθεροι και θα μπουν δύο αθώοι στη φυλακή με οικογένειες. Εγώ θα αποδείξω, δεν υπάρχω πουθενά, σαν οντότητα, σαν τίποτα στις δικογραφίες. (…) Θέλω να μου πουν την Τετάρτη που θα περάσω ανακριτή και εισαγγελέα ποια είναι τα στοιχεία που με προφυλακίζουν, τίποτα άλλο» λέει ο 40χρονος Γ.Λ.

Την ίδια εκδοχή παραθέτει και η Αλβανή σύντροφος ενός εκ των δύο αδελφών και ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει το λευκό βαν. «Είναι αθώοι… Μας έμπλεξαν με το βαν… δουλεύουμε σε όλη την Αττική… έπεσα από τα σύννεφα» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρίας καθαρισμού.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε πρόσωπα, μαζί με τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, τον Γ.Λ. και τον Σ.Λ. Οι άλλοι τρεις, οι οποίοι εκτιμάται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν επίσης απασχολήσει τις Αρχές. Πρόκειται για 53χρονο με το προσωνύμιο «θαμνάκιας» ή «τρελός», ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές για εγκληματική οργάνωση και την Greek Maria. Ο ίδιος το 2020 είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας στη Βούλα. Ο δεύτερος είναι ο φερόμενος οδηγός του βαν που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και εκβιασμό, και ήταν συγκατηγορούμενος με τον «θαμνάκια».

Το τρίτο πρόσωπο είναι 50χρονος χωρίς ποινικό μητρώο, ωστόσο εκτιμάται πως είχε βοηθητικό ρόλο. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με διαρροές, φέρεται ότι είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία, ωστόσο ανεπίσημες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει και η εκτίμηση ο ένας εκ των δύο αδελφών να ήταν ο εκτελεστής, κάτι που όμως δεν αναφέρεται στη σχετική δικογραφία. Και αυτό γιατί πηγές της «δημοκρατίας» σημειώνουν ότι από τα βίντεο προκύπτει ότι ο σωματότυπος του 40χρονου προσομοιάζει με αυτόν του εκτελεστή.

Οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει μεταξύ άλλων και ομοιότητες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ με το «συμβόλαιο θανάτου» του 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που έπεσε νεκρός στο Παλαιό Φάληρο τον Ιούνιο του 2018. Παρόμοια επίθεση ήταν και αυτή σε βάρος του ποινικού Δημήτρη Καπέ ή Καπετανάκη (είχε δεχτεί χαριστική βολή), όπως και αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου -στην Ηλιούπολη- με στόχο έναν 37χρονο ποινικό, που επίσης πυροβολήθηκε στο κεφάλι.


«Θέλω να τον ρωτήσω γιατί σκότωσε το παιδί μου»

Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι λύγισαν ακούγοντας όσα είπαν η σύζυγος και η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, στον απόηχο των συλλήψεων που έγιναν τα τελευταία 24ωρα για τη στυγερή δολοφονία του.

«Αυτές τις τελευταίες εξελίξεις τις περίμενα εδώ και δύο χρόνια. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ο εντολέας και να τον ρωτήσω γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου» είπε αρχικά η Παναγιώτα Καραϊβάζ, σε τηλεοπτική εκπομπή, και συνέχισε, εξηγώντας πως ο γιος της ήταν ερωτευμένος με τη δουλειά του και της έλεγε πως δεν θα βγει ποτέ στη σύνταξη.

Νωρίτερα είχε κάνει δηλώσεις και η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου. Ανακαλώντας στη μνήμη της τη μαύρη εκείνη ημέρα, εξήγησε πως δεν αντιλήφθηκε κάτι μέχρι τη στιγμή που είδε τον σύζυγό της στο έδαφος.

«Μείναμε οι δυο μας»

«Αμέσως ο γιος μου μού είπε ότι το αυτοκίνητο του Γιώργου είναι κάτω, έτρεξα και τον είδα αιμόφυρτο και το ασθενοφόρο με ανοιχτές πόρτες. Αρχικά αναρωτήθηκα γιατί δεν τον βάζουν μέσα, να πάνε στο νοσοκομείο, μετά συνειδητοποίησα ότι δεν είχε ανάγκη περίθαλψης. Είδα το παιδί μας να πιάνει το κεφάλι του και να λέει “μαμά, πες μου ότι δεν είναι ο μπαμπάς”. Του είπα: “Δημήτρη, μας σκότωσαν τον μπαμπά, μείναμε οι δυο μας”».

Σε ερώτηση αν θα συγχωρούσε τους δράστες ο Γιώργος Καραϊβάζ, η ίδια είπε: «Ο Γιώργος δεν συγχωρούσε, γιατί δεν καταδίκαζε. Πάντα άκουγε και την άλλη πλευρά». Παράλληλα, είπε πως η ίδια τους έχει συγχωρέσει. «Η ζωή τούς έφερε σε αυτόν τον δρόμο. Λυπάμαι όταν ένας άνθρωπος για χρήματα φτάνει να κάνει αυτή τη δουλειά» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα