Τιμάται σήμερα η μνήμη του Οσίου Παϊσίου

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τον τάφο του να βρίσκεται στη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Την ιερά μονή, που είναι αφιερωμένη στον Αγιο Ιωάννη τoν Θεολόγο και τoν Αγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, αναμένεται σήμερα να επισκεφθούν χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, εκεί όπου υπάρχουν και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίoυ του Καππαδόκη, που βρίσκονται στο καθολικό της μονής.

Ο γέροντας Παΐσιος εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994 και ενταφιάστηκε δίπλα από τον ναό του Αγίου Αρσενίου.

Από τότε και κάθε χρόνο, στις 11 Ιουλίου προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του γέροντος Παϊσίου τελείται αγρυπνία στο ιερό ησυχαστήριο, με συμμετέχοντες πολλούς πιστούς, κάτι που έγινε και χθες το βράδυ.

Κατ’ επιθυμία του Οσίου Παϊσίου τοποθετήθηκε πάνω στον τάφο του μια πλάκα η οποία γράφει τα ακόλουθα:

Εδώ τελειώνει η ζωή,
εδώ και η πνοή μου,
εδώ το σώμα θα θαφτή
θα χαίρη κι η ψυχή μου.
Ο Αγιός μου κατοικεί,
αυτό είναι τιμή μου.
Πιστεύω Αυτός θα λυπηθή
την άθλια ψυχή μου.
Θα εύχεται στον Λυτρωτή
να ‘χω την Παναγιά μαζί μου.
Μοναχός Παΐσιος
Αγιορείτης

Οπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, έτσι και στην Αλεξανδρούπολη ο Οσιος Παΐσιος τιμάται στη μητρόπολη και εορτάζεται στον Ιερό Ναό Παναγίας της Στρατήγισσας.
Οταν, μάλιστα, ολοκληρωθεί ο υπέργειος Ναός της Παναγίας της Στρατήγισσας, ο υπόγειος ναός θα αφιερωθεί στη μνήμη των νεοφανών Οσίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Χθες Τρίτη, στις 7.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Στρατήγισσας, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθως μέχρι τις 11 το βράδυ, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμο.

Σήμερα το πρωί, 7-9, θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα