Κάρυστος: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

Οι κάτοικοι ζουν έναν εφιάλτη! Η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να καίει τα πάντα στο πέρασμά της

Εφιαλτικές στιγμές εξακολουθούν να βιώνουν οι κάτοικοι της Καρύστου, όπου η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Χθες οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και που έφταναν ως και τα 7 μποφόρ, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης. Πυροσβέστες, εθελοντές και απλοί κάτοικοι δίνουν τα τελευταία 24ωρα τιτάνια μάχη με τις φλόγες, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε αποκαΐδια παρθένα γη και ανθρώπινες περιουσίες.

«Η κατάσταση είναι εφιαλτική για τα χωριά Πλατανιστός και Ποτάμι γιατί η φωτιά έχει μπει μέσα σε αυλές, έχει κάψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να σπρώχνουν τις φλόγες μέσα σε κατοικημένες περιοχές» τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Μάλιστα, χθες το απόγευμα, ανάμεσα σε αναζωπυρώσεις, απελπισία και φόβο, έγινε γνωστό πως χάθηκαν τα ίχνη ενός 41χρονου κτηνοτρόφου από το χωριό Πλατανιστός. Ο άνδρας έφυγε το μεσημέρι της Κυριακής από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα ζώα του. Εκτοτε η οικογένειά του δεν έχει νέα του, με την ανησυχία να χτυπάει «κόκκινο».

Σε δηλώσεις σχετικά με το πύρινο μέτωπο προχώρησε και ο αντιδήμαρχος Καρύστου Δημήτρης Ξυπόλητος, εξηγώντας πως η φωτιά μπήκε ήδη από χθες το μεσημέρι στα πρώτα σπίτια του Πάνω Πλατανιστού, ενός οικισμού δηλαδή που βρίσκεται πολύ κοντά στον κυρίως κορμό του χωριού.

Οπως επεσήμανε, «η φωτιά μπήκε μέσα στις αυλές των σπιτιών αλλά εκείνη τη στιγμή έκανε ρίψη ένα Canadair και προλάβαμε τα χειρότερα». «Τα μποφόρ στην περιοχή είναι πολλά. Ο αέρας οδηγεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα. Στην επικίνδυνη ζώνη είναι ο Πάνω Πλατανιστός, που η φωτιά είναι γύρω γύρω από τα σπίτια, και ο Κάτω Πλατανιστός, που απέχει ελάχιστα, ενώ παράλληλα προβλήματα υπάρχουν στο Ποτάμι και το Λιβάδι» υπογράμμισε και σημείωσε ότι εκτός από τις ιδιαίτερα ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τέσσερα Canadair για να προλάβουν την επέκταση των μετώπων και τις αναζωπυρώσεις.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι οικισμών ειδοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Κάρυστο. Ετσι, εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για την περιοχή Αγιοι της Ευβοίας εκδόθηκε από το 112 και ζητούσε από όσους βρίσκονταν εκεί να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Νωρίτερα την ίδια ημέρα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του χωριού Πλατανιστός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα