Μπλόκο με καρφιά στη διακίνηση μεταναστών

Πράσινο φως από την Εισαγγελία στην Αστυνομία του Εβρου για τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στην Εγνατία

«Πράσινο» φως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης στην Αστυνομία του Εβρου για τοποθέτηση ειδικών καρφιών στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των «δολοφόνων» διακινητών, που κάνουν αναστροφή και μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να αποφύγουν τα μπλόκα των αστυνομικών.

Το έγγραφο με την καθαρογραμμένη απόφαση της Εισαγγελίας που έχει ήδη σταλεί στον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρο Τσιάρα δίνει το «πράσινο» φως στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν με καρφιά στον δρόμο τα οχήματα των διακινητών λαθρομεταναστών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, «για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση πάντοτε υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογίας και της στάθμισης των επαπειλούμενων αγαθών επιβεβλημένη».

Ακόμα προτείνεται να χρησιμοποιείται και το γνωστό «112», προκειμένου να ειδοποιούνται οι οδηγοί που κινούνται στους επικίνδυνους δρόμους ότι υπάρχουν διακινητές λαθρομεταναστών.

Κι ενώ αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί άμεσα η απόφαση της Εισαγγελίας και να τοποθετηθούν καρφιά από τον Εβρο έως την Καβάλα, ακόμη ένα περιστατικό με διακινητή παράνομων μεταναστών σημειώθηκε τη Δευτέρα, στον κάθετο άξονα Αρδανίου – Ορμενίου.
Ο διακινητής, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα μπλόκα αστυνομικών, κινούμενος από τη Λυκώφη, έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες του ανισόπεδου κόμβου της Δαδιάς, διαλύοντας το αυτοκίνητο και καταστρέφοντας τις προστατευτικές μπάρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα και το έσκασε με τα πόδια μέσα στο εθνικό πάρκο Δαδιάς. Οι συνοροφύλακες «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, αλλά πιθανολογείται ότι έφυγε από σημείο εισόδου παράνομων μεταναστών που το γνωρίζει πολύ καλά.

Σε ένα παρόμοιο σημείο, στο χωριό Δωρικό, έξω από την Αλεξανδρούπολη, ξέσπασε φωτιά γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, σε περιοχή που αποτελεί… πέρασμα παράνομων μεταναστών.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από αυτή που είχε ξεσπάσει στην ίδια περιοχή πριν από έναν μήνα, περίπου την ίδια ώρα ώρα.

Λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, με πέντε οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε από ρέμα και έκαψε περίπου 45 στρέμματα. Ως πιθανότερη αιτία θεωρείται η παρουσία παράνομων μεταναστών, που κινούνται συνέχεια στη συγκεκριμένη περιοχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα