«Κι όμως αναπαριστά το ουράνιο τόξο»!

Η απάντηση του αντιδημάρχου Κορίνθου Γιάννη Γκεζερλή στις κατηγορίες ότι έβαψε σχολείο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου με τις διαμαρτυρίες γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου για βαμμένο ΛΟΑΤΚΙ+ σύμβολο στο ταβάνι των δύο μπαλκονιών του σχολείου, ο αντιδήμαρχος της Κορίνθου Γιάννης Γκεζερλής απάντησε δημόσια, κάνοντας γνωστό ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής του έργου, το οποίο αναπαριστά ένα ουράνιο τόξο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκεζερλή, άλλα ζητήματα «θα έπρεπε να απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κορίνθου, την ώρα που η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη, την ώρα που ο μέσος πολίτης αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες στέγασής του, την ώρα που διστάζει να περάσει την πόρτα του σούπερ μάρκετ και την είσοδο του βενζινάδικου. Ναι, λένε κάποιοι ισχυριζόμενοι ότι ανήκουν στον σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου

«…“δεν μπορεί τα σχολεία μας να χρωματίζονται με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και να περνούν τέτοια μηνύματα στους μαθητές, στα παιδιά μας …”», αναφερόμενος στο θέμα που πρώτη ανέδειξε η «δημοκρατία» και στη συνέχεια αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια πλήρως την ευθύνη για την εν λόγω εικαστική δημιουργία και την επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων.

«Κυνήγι μαγισσών»

Στην ανάρτησή του ο ίδιος εξηγεί: «Μου ζητήθηκε να υποβάλω πρόταση για τον χρωματισμό των όψεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και το έπραξα. Ναι, η πρότασή μου υλοποιήθηκε και σε αυτήν περιλαμβάνεται και ο χρωματισμός με τα χρώματα της ίριδος στον εξώστη του σχολείου, διότι τα χρώματα της ίριδος είναι συνειρμικά δεμένα με την παιδική ηλικία, την εκπαίδευση και συνακόλουθα την αναγέννηση της προσωπικότητας μέσω της γνώσης. Να θυμίσω εδώ ότι τα χρώματα της “σημαίας υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ” έχουν την ίδια διάταξη όπως του ουράνιου τόξου αλλά είναι 6 και όχι 7 όπως τα χρώματα της ίριδος στα οποία περιλαμβάνεται επιπλέον το γαλάζιο, και δεν υπήρχε στις προθέσεις μου καμία σύνδεση της παιδικής ηλικίας και της εκπαίδευσης με την κοινότητα αυτή, παρά μόνον καθιερωμένη ταύτιση της παιδικότητας και της εκπαίδευσης-αναγέννησης με την γνώση που συμβολίζει το ουράνιο τόξο, και πού υπήρχε πριν εμφανιστεί η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, και φυσικά δεν μπορούμε να διαγράφουμε έτσι άκριτα το παρελθόν επειδή μοιάζει με κάτι στο οποίο εναντιωνόμαστε. Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας και όσον αφορά τους επικριτές της πρότασης μου να τους θυμίσω ότι το κυνήγι μαγισσών αφορούσε τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας και τις μαύρες σελίδες της ιστορίας του πολιτισμού» καταλήγει ο αρχιτέκτονας και αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα, έπειτα από σχετική επικοινωνία με γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και μέλη του συλλόγου γονέων του, είχαμε αναδείξει τις ανησυχίες τους σχετικά με την επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων, που θυμίζουν τη σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και αναρωτηθήκαμε τι θέση μπορεί να έχει αυτό το σύμβολο μέσα σε ένα χώρο μάθησης, πόσο μάλλον σε ένα δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν παιδιά 6-12 ετών και τα οποία δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

«LGTBIQ σύμβολο»

Οπως μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά γονιός παιδιού που φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο, «διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα Τρίτη 22/8/23 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGTBIQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο. Συγκεκριμένα σε εμφανέστατο προς τον δρόμο σημείο του προαύλιου χώρου και εκτεινώμενο από τη μια άκρη ως την άλλη σχεδιάστηκε με χρωματιστές λωρίδες μπογιάς ένα τεράστιο ουράνιο τόξο στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας LGTBIQ στην οροφή του εξωτερικού μπαλκονιού του προαυλίου. Το σχολείο αν και πρόσφατα βαμμένο (τελευταία τριετία) ξαναβάφτηκε φέτος.

Το ζήτημα όμως όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο για μικρά παιδιά με ηλικίες των 6-13 χρονών και το γεγονός αυτό καθιστά το θέμα άκρως ευαίσθητο για τέτοιες ηλικίες που αυτά διαμορφώνουν και πλάθουν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα τους. Το εικονιζόμενο ουράνιο τόξο θεωρώ ότι περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGTBIQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα