Απολύθηκε ο ογκολόγος που… πουλούσε ελπίδα

Θεαγένειο: Ο επίορκος γιατρός έπαιρνε χρήματα από ασθενείς, τάζοντας ότι θα τους φέρει φάρμακα από τις ΗΠΑ που γιάτρευαν τον καρκίνο

Την έξοδο από το Δημόσιο έδειξε σε ογκολόγο η διοίκηση του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανειλημμένα φέρεται ότι καταπάτησε τον όρκο του Ιπποκράτη, εξαπατώντας καρκινοπαθείς ασθενείς, ακόμα και στα τελευταία στάδια της νόσου, τάζοντάς τους φάρμακα από το εξωτερικό που δήθεν θα «γιάτρευαν» τον καρκίνο, αλλά και υποσχόμενος ότι θα τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες.

Οπως έγινε γνωστό, μετά τις καταγγελίες των παθόντων, ο 50χρονος ογκολόγος κατηγορείται για 29 απάτες κατά καρκινοπαθών ασθενών, αποσπώντας συνολικά πάνω από 130.000 ευρώ. Μάλιστα, μόλις έγινε γνωστή η εγκληματική όσο και αντικοινωνική του δράση, απολύθηκε από το νοσοκομείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου είχαν απευθυνθεί με μηνύσεις ασθενείς του, η οποία τελικώς εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υποσχόταν θεραπείες

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο επίορκος ογκολόγος του Θεαγένειου κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της νόσου για αντικαρκινικά φάρμακα που κανονικά χορηγούνται δωρεάν, ενώ φέρεται ότι υποσχόταν σε καρκινοπαθείς -αντί υψηλής χρηματικής αμοιβής- να τους τοποθετήσει σε λίστες προγραμμάτων για κλινικές μελέτες, δίνοντάς τους έτσι ελπίδες ίασης.

Εκτός αυτών, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι υποσχόταν θεραπείες κατά του καρκίνου με φάρμακα που δεν ήταν λειτουργικά και τα οποία εισήγαγε κρυφά από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα έπαιρνε και «φακελάκια» από ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν, προκειμένου να παρακάμψει σειρά στα χειρουργεία. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η περίπτωση ασθενούς, από τον οποίο κατάφερε να αποσπάσει 45.000 ευρώ, πείθοντάς τον ότι θα του φέρει φάρμακο από τις ΗΠΑ για να γίνει καλά.

Οπως φαίνεται από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, ο 50χρονος είχε διάφορους τρόπους πειθούς αλλά και τακτικής προκειμένου να εξαπατά τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους, «στοχεύοντας» κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ασθενών στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, που δεν είχαν ελπίδες να ζήσουν.

Κάποιες φορές ισχυριζόταν στους απελπισμένους συμπολίτες μας ότι είχε πρόσβαση σε φάρμακα που έχουν σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία όμως είναι στο στάδιο της δοκιμής, και εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τα φέρει στην Ελλάδα, άλλες φορές ισχυριζόταν ότι υπήρχαν θεραπείες οι οποίες δεν είναι γνωστές, σε κάποιες περιπτώσεις καταγγέλθηκε ότι εισέπραξε χρήματα δήθεν για να παρέμβει στην έγκριση θεραπειών με ειδικά φάρμακα και, τέλος, αρκετές φορές πήρε «γρηγορόσημο» προκειμένου να παρακάμψει τη σειρά των χειρουργείων. Τον τελευταίο λόγο, πάντως, θα τον έχει η Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα