Οργή για τη μη απόδοση ευθυνών για τον μαθητή

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη μαύρη ημέρα που ο 11χρονος Βασίλης άφησε στο σχολείο την τελευταία του πνοή εξαιτίας της έκρηξης στο λεβητοστάσιο

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε προχθές από τη μαύρη ημέρα κατά την οποία ο 11χρονος Βασίλης πήγε στο σχολείο του στις Σέρρες και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή εξαιτίας της έκρηξης στο λεβητοστάσιο. Για την υπόθεση ακόμη αναζητούνται απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, κάτι που είναι απαίτηση και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βασιλάκης στις 5 Δεκεμβρίου βρισκόταν στο σχολείο του και παρακολουθούσε το πρόγραμμα του ολοημέρου, μετά την κανονική βάρδια. Την ώρα που έκανε διάλειμμα και βρισκόταν με τους φίλους του στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού, προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα κομμάτια τοίχου και η μεταλλική πόρτα του χώρου να εκτοξευτούν και να πέσουν πάνω στην παρέα του Βασίλη.

Τα υπόλοιπα παιδάκια τραυματίστηκαν στα άκρα, όμως ο άτυχος Βασίλης χτυπήθηκε στο κεφάλι από τη βαριά μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Η οικογένεια του άτυχου μαθητή απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι διορίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές, κατέληξε σε κοινά συμπεράσματα με εκείνα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας. Δηλαδή, στις ευθύνες που είχαν επισημανθεί και στη μήνυση της οικογένειας του θύματος.

Πριν από λίγες ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ και την προσωρινή ανάκληση της άδειας για τρεις μήνες, από 1/2/2024 μέχρι 30/4/2024, στον μηχανολόγο μηχανικό που ήταν υπεύθυνος για το λεβητοστάσιο. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε το δυστύχημα, με την απόφαση να επισημαίνει πως ο μηχανολόγος μηχανικός, ως πρόσωπο που είχε το δικαίωμα σε εγκαταστάσεις καύσης – λέβητες, είχε την υποχρέωση μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποίησε στο λεβητοστάσιο του σχολείου να είχε θέσει σε λειτουργία ή επαναλειτουργία τον λέβητα μόνο σε περίπτωση που είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχε διαπιστώσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του σχολείου ήταν αντίθετος στη μετατροπή του τρόπου λειτουργίας του λέβητα, ωστόσο δεν εισακούστηκε. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τρομερό δυστύχημα, τοπικοί σύλλογοι και φορείς εξέδωσαν ανακοινώσεις. Ενδεικτικά, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΜΗ του ΔΙΠΑΕ Σερρών σημείωσε πως «έναν χρόνο μετά και ακόμη όλοι εμείς βιώνουμε τις εγκληματικές πολιτικές κυβερνήσεων, κράτους και δημοτικών Αρχών, που στον βωμό του κέρδους υποβαθμίζουν και θυσιάζουν τις ΖΩΕΣ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας για μόρφωση και ασφάλεια στους χώρους όπου μορφωνόμαστε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα