Στον ανακριτή ο πατροκτόνος

Ο 16χρονος που ομολόγησε ότι κατακρεούργησε τον πατέρα του, με δύο κουζινομάχαιρα, έξω από το σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, ο 16χρονος, ο οποίος πάγωσε το πανελλήνιο την περασμένη Παρασκευή, όταν ομολόγησε ότι κατακρεούργησε τον 71χρονο πατέρα του με δύο κουζινομάχαιρα, έξω από το σπίτι τους στα Καλύβια Αττικής!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Ο ανήλικος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, είχε μεταφερθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του, και στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο ίδιος είχε εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να στήσει καρτέρι θανάτου στον 71χρονο πατέρα του και να του καταφέρει αλλεπάλληλες μαχαιριές στην είσοδο της μονοκατοικίας όπου διέμεναν, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι το θύμα κακοποιούσε συστηματικά τόσο τον ίδιο όσο και τη μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδελφό του.

«Νωρίτερα (ενν.: το βράδυ της δολοφονίας) είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας βρίζει χωρίς λόγο. Ηταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε» φέρεται ότι ήταν τα πρώτα λόγια του 16χρονου, τα οποία αναμένεται να επαναλάβει ενώπιον του ανακριτή. Οι συγγενείς του νεαρού, από την πλευρά τους, κατέθεσαν ότι ο 16χρονος βίωνε επί χρόνια τον απόλυτο εφιάλτη εξαιτίας του 71χρονου, ο οποίος τον κακοποιούσε και του φερόταν με εξευτελιστικό τρόπο.

Η βίαιη και συνάμα κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος, εξάλλου, φέρεται ότι είχε αναγκάσει τη 45χρονη Μολδαβή σύντροφό του και τον 19χρονο γιο του να τον εγκαταλείψουν και να μένουν μαζί σε άλλο σπίτι. Μάλιστα, συμβούλευαν τον 16χρονο να κάνει υπομονή και να φύγει κι εκείνος από τη μονοκατοικία στα Καλύβια μόλις θα ενηλικιωνόταν. Μετά την ειδεχθή πράξη του ο 16χρονος είχε ειδοποιήσει τη μητέρα του, η οποία βρήκε τον 71χρονο στην πιλοτή της μονοκατοικίας μέσα σε μία λίμνη αίματος. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το θύμα έφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στην κοιλιά, στον λαιμό, στο πρόσωπο και στον θώρακα. Ήταν τέτοια, δε, η μανία των χτυπημάτων από τον ανήλικο προς τον 71χρονο, που το ένα από τα δύο κουζινομάχαιρα έσπασε! Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα είχε αναγνωρίσει τα δύο παιδιά που απέκτησε με τη 45χρονη σύντροφό του, με την οποία, όμως, δεν ήταν παντρεμένος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα