Συνέλαβαν τον κρεοπώλη για την εξαφάνιση του Μπάμπη

Ενας 36χρονος φίλος του κατηγορουμένου, καθώς και ακόμη τρία άτομα προσήχθησαν ώστε να καταθέσουν για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, στον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος είχε δανειστεί 17.000 ευρώ από τον αγνοούμενο άνδρα και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό στις 4 Ιανουαρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη του!

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρεθεί με χειροπέδες και δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, και συγκεκριμένα ο 36χρονος φίλος του κρεοπώλη, το κινητό του οποίου εξέπεμψε σήμα στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο νεαρός άνδρας και φέρεται ότι είχε διαγράψει συνομιλίες του με τον 50χρονο χασάπη. Τόσο ο ίδιος όσο και τρία ακόμη άτομα -ένας άνδρας και δύο γυναίκες- προσήχθησαν χθες στο Τμήμα, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παραπομπή του 51χρονου στη Δικαιοσύνη ξεκίνησε προχθές, όταν κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με όσα είχε καταθέσει αρχικά στις αστυνομικές Αρχές και να απαντήσει σε νέα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει. Παρά το ολονύχτιο στενό «μαρκάρισμα» των αστυνομικών -η κατάθεση του 50χρονου διήρκεσε 11 ώρες- δεν «έσπασε» και επανέλαβε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη. Ακόμα και όταν η οικογένεια του 31χρονου του ζητούσε να ομολογήσει και του ασκήθηκε η δίωξη, ο «σκληρός» κρεοπώλης δεν λύγισε και ατάραχος κοίταζε στα μάτια τους αστυνομικούς!

Ωστόσο, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε δεν άφησαν στην εισαγγελέα Μεσολογγίου άλλη επιλογή από το να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον 50χρονο «έκαψαν» το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, από το οποίο προέκυψε ότι τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από αυτήν που περιέγραψε αρχικά στους αστυνομικούς, και η αδυναμία του να περιγράψει τι ακριβώς έκανε αφότου άφησε τον 31χρονο στο σημείο όπου εξαφανίστηκε. Επίσης, κομβικής σημασίας θεωρήθηκαν από τις διωκτικές Αρχές οι καταθέσεις ατόμων που ανέφεραν πως σε συζητήσεις που είχαν με τον κρεοπώλη φέρεται ότι τους εκμυστηρεύτηκε πως δεν θα βρουν ποτέ τον Μπάμπη, ενώ παράλληλα τους ρωτούσε πώς είναι η ζωή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δράμα της μητέρας

Χθες το πρωί, έξω από το κτίριο της Ασφάλειας, όπου έδινε κατάθεση ο 50χρονος, προκάλεσαν σπαραγμό τα λόγια της μητέρας του 31χρονου που αγνοείται εδώ και 15 ημέρες στο Μεσολόγγι. «Πού είναι το παιδί μου, ρε; Ακου εμένα, τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα, ρε, αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου» φώναζε, δείχνοντας να έχει συνειδητοποιήσει πως ο γιος της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το ίδιο σίγουρη εμφανίστηκε η αδελφή του Μπάμπη, η οποία βρέθηκε χθες, μαζί με άλλους συγγενείς και ντόπιους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, ζητώντας από τον 50χρονο κρεοπώλη να ομολογήσει το έγκλημα και να τους αποκαλύψει πού βρίσκεται η σορός του αγαπημένου τους. «Ενα σώμα το οποίο είναι νεκρό αν ζυγίζει 70 κιλά, ζυγίζει πολύ περισσότερο. Οπότε δεν μπορείς μόνος σου να σηκώσεις ένα νεκρό σώμα. Μπορεί να υπάρχει και ένας άλλος που βοήθησε (εννοεί τον κρεοπώλη) να τον πάνε εκεί που τον πήγανε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η σύλληψη του 50χρονου «είναι μια δικαίωση», γιατί αποδείχθηκε ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση του αδελφού της, και προέτρεψε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη να αποκαλύψει πού βρίσκεται ο συγγενής της. «Ας πει πού είναι ο αδελφός μου. Γιατί να το κρατάει μυστικό, ενώ υπάρχει ήδη η κατηγορία εναντίον του;» αναρωτήθηκε η αδελφή του αγνοούμενου άνδρα. Ενταση επικράτησε τη στιγμή που αστυνομικοί φυγάδευσαν τον κρεοπώλη, προκειμένου να τον οδηγήσουν στα δικαστήρια, όπου ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ο 50χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, προχθές, ο δικηγόρος Κώστας Δημόπουλος, που εκπροσωπεί τη μητέρα και τις δύο αδελφές του 31χρονου Μπάμπη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων για εγκληματική ενέργεια, αλλά και μήνυση κατά του 50χρονου για ψευδομαρτυρία, για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις του.


Η άρση του απορρήτου ανέδειξε τις αντιφάσεις του βασικού υπόπτου

«Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μεταξύ του αγνοουμένου και του κρεοπώλη προκύπτει ότι ο 50χρονος έχει τσακωθεί με την αλήθεια και λέει ψέματα. Ειδικότερα, αν και ο κρεοπώλης είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν» δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα