Greek Mafia: Στη φυλακή οι εκτελεστές

«Ομερτά» από τον 39χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ενωση, αρνήθηκε τις κατηγορίες ο δεύτερος!

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας ένας εκ των δύο ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση που πέρασαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που τους θέλουν να έχουν εμπλοκή σε συμβόλαια θανάτου και δολοφονίες της αποκαλούμενης Greek Μafia.

Πρόκειται για τον 39χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος αρνήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- να πει οτιδήποτε στην ανακρίτρια, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Κάθε κατηγορία που τον εμπλέκει σε δολοφονίες της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε και ο 21χρονος, επίσης ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ο οποίος απολογήθηκε κι αυτός χθες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους και οι δύο παραπάνω κατηγορούμενοι, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί ύποπτοι σειράς μαφιόζικων εκτελέσεων, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σε βάρος τους η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι δύο ομογενείς φέρεται ότι είναι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας τον Απρίλιο του 2022, και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Ακόμα, κατηγορούνται και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δύο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου. Αντίθετα, διαφορετική ποινική μεταχείριση είχε από ανακρίτρια και εισαγγελέα ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 21χρονος Ελληνας, στον οποίο είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Μετά τη χθεσινή απολογία του ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και ο μόνος όρος που του επιβλήθηκε ήταν αυτός της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Από τις έως τώρα έρευνες για τον 21χρονο δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον εμπλέκουν στις δολοφονίες της Greek Μafia. Ο ίδιος κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται ότι υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του που προφυλακίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της οργάνωσης από δύο τηλέφωνα που εντοπίστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο τον Μάιο του 2023. Από την έρευνά τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν ευρήματα που συνέδεαν τους χρήστες τους με τα δολοφονικά χτυπήματα. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των υπόπτων, όπου οι Αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν βαρύ οπλισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα