Προκάλεσαν επεισόδιο στο κυλικείο των Μηχανολόγων Μηχανικών, τραυματίζοντας υπάλληλο
Μόλις λίγα 24ωρα μετά την καταδρομική έφοδο μαυροντυμένων κουκουλοφόρων στη Νομική, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στην προσπάθειά του να απομακρύνει τους τραμπούκους, ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και προκάλεσε επεισόδιο στο κυλικείο των Μηχανολόγων Μηχανικών, τραυματίζοντας μια υπάλληλο!
Ηταν 13.05, χθες, όταν σήμανε συναγερμός στην Αμεση Δράση έπειτα από αναφορά για επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και, συγκεκριμένα, στο κυλικείο της Σχολής Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε μία υπάλληλο του πανεπιστημίου, τραυματίζοντάς τη, καθώς νωρίτερα είχε προσπαθήσει να τους αποτρέψει από το να κολλήσουν αφίσες και άλλο προεκλογικό υλικό ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 14ης Μαΐου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τραμπούκοι επιτέθηκαν επίσης σε αστικό λεωφορείο που βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου. Οπως κατήγγειλε ο οδηγός, η ομάδα των κουκουλοφόρων απρόκλητα άρχισε να πετάει διάφορα αντικείμενα στο λεωφορείο, το οποίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο.
Για να μην προκληθούν, μάλιστα, φθορές στο όχημα, ο ίδιος αναγκάστηκε ν’ αναπτύξει ταχύτητα μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και βγήκε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Κοκκινοπούλου, απέναντι από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ. Μετά τις καταγγελίες, δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και άλλες υπηρεσίες μπήκαν στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι του επεισοδίου είχε προηγηθεί συμπλοκή, προσθέτοντας ότι το κυλικείο ήταν υπό κατάληψη για αρκετά χρόνια, εκκενώθηκε πρόσφατα και χθες επαναλειτούργησε πρώτη φορά.
Την περασμένη Τετάρτη οκτώ μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και είχαν μετατρέψει σε πεδίο μάχης την αίθουσα του πρώτου ορόφου του κτιρίου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ημερίδα του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. Οι δράστες έκαναν χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα να γίνει αποπνικτική και οι φοιτητές να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Μάλιστα, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τους δράστες, δέχθηκε επίθεση. Οι κουκουλοφόροι τον κύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα με τον πυροσβεστήρα στο κεφάλι, με συνέπεια να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.