Λιβαδειά: Οι αγρότες έβαλαν μπλόκο σε κυβερνητικό κλιμάκιο – Αντί για διάλογο η κυβέρνηση απάντησε με χημικά

Στη Λιβαδειά σήμερα Τρίτη 7 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του κυβερνητικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Βοιωτία από πολυμελές κλιμάκιο της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της περιοχής.

Η κυβέρνηση βρισκόταν στη διαδικασία να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες στήριξης και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βιωσιμότητα των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων.

Χημικά από την ΕΛ.ΑΣ κατά αγροτών

Ωστόσο, η κινητοποίηση των αγροτών εξελίχθηκε σε ένταση όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αίθουσα. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν περιορισμένα, χρησιμοποιώντας χημικά για να αποτρέψουν την είσοδό τους, ενώ οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική παρέλαση με τρακτέρ έξω από το Διοικητήριο.

Αντιπροσωπεία αγροτικών συλλόγων εισήλθε στην αίθουσα και συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας μέτρα για την επιβίωση και στήριξη του αγροτικού κόσμου. Παρά τη συνάντηση, οι αγρότες αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα, υπονοώντας την αμφισβήτηση των κυβερνητικών προτάσεων.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τόνισαν ότι η πίεση που υφίστανται οι παραγωγοί είναι μεγάλη, λόγω των αυξημένων τιμών σε καύσιμα, ρεύμα και εφόδια, των καθυστερήσεων στις επιδοτήσεις και των ανεπαρκών αποζημιώσεων για ζημιές από καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία, με αποτέλεσμα να συνθλίβεται η καθημερινή προσπάθεια των αγροτών για να διατηρήσουν ζωντανές τις καλλιέργειες και τα ζώα τους.

Κάνει πως δεν βλέπει τα δεινά των αγροτών η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επισήμανε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνει μέτρα που στόχο έχουν να στηρίξουν ουσιαστικά τον αγροτικό τομέα, να ενισχύσουν τη ρευστότητα των εκμεταλλεύσεων και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης για τους παραγωγούς της Βοιωτίας.

Τονίστηκε επίσης ότι η συνεργασία και ο διάλογος με τους αγρότες παραμένουν ανοιχτοί, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει πολιτικές που προστατεύουν την αγροτική παραγωγή και την οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, η παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου ολοκληρώθηκε κανονικά. Είναι προφανές πως ειδικά τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα, όσο και αν αυτή την κοιτάει πραγματικότητα. Ο χειμώνας για τους Έλληνες αγρότες προβλέπεται πολύ δύσκολος και αντί για αποτελεσματικά μέτρα, η κυβέρνηση επιλέγει τα χημικά και τα μισόλογα ως μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.










spot_img

Ροή ειδήσεων

Ροή ειδήσεων
spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ